Ingemar Stenmark : mer än bara åk

Stenberg, Ulf

| 2016

Flag from sv

4


I Ingemar Stenmark mer än bara åk sammanfattar Ulf Stenberg de omtumlande åren före och efter Ingemars genombrott. Som nyanställd på DN-sporten var Ulf först ut med att bevaka Ingemar Stenmark innan han slog igenom i norska Voss 1974. Därmed hade han ett försprång på två år i jämförelse med den lavin av svenska sportjournalister som brakade ned till Alperna efter Sveriges första seger i världscupen. Det enorma mediepådraget bidrog till att Ulf Stenberg senare värvades som pressansvarig till landslaget och blev en del av dess innersta krets. Författaren, som med tiden också blev nära vän med familjen Stenmark delar här med sig av oförglömliga anekdoter från och utanför skidbacken. Vi får läsa om riggade tävlingar, kroatiska terrorceller och om vad som hände bakom kulisserna, när den blyge tonåringen från Slalomvägen i Tärnaby blev Sveriges folkkäraste idol någonsin.Med stor inlevelse ger...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2017-06-20

Betyg

I mer än bara åk sammanfattar Ulf Stenberg de omtumlande åren före och efter Ingemars genombrott. Som nyanställd på DN-sporten var Ulf först ut med att bevaka Ingemar Stenmark innan han slog igenom i norska Voss 1979. Därmed hade han ett försprång på två år i jämförelse med den lavin av svenska sportjournalister som brakade ner till Alperna efter Sveriges första seger i världscupen.
Boken är skriven av Ulf själv, Ingemar är inte inblandad i den alls och det märks. Den är intressant men ganska ytlig och går aldrig på djupet. Man får följa Ingemar främst genom alla medieuppbåd och tävlingar. Det är mer fokus på media i boken än själva sporten. Saknar att få veta vem Ingemar egentligen är, hur tränar han, hur tänker han mentalt för att palla trycket osv. Vad gjorde han så bra? Men inget av det får man veta, mer än att han tränade jättemycket. Finns många bättre biografier att läsa om sportstjärnor. Till dess plus är den väldigt snabbläst, man är snart igenom den.

I

Inger Jonsson

2017-03-14

Betyg

Man blir nostalgisk när man läser om Ingemar och hans framgångar. Minns hur hela Sverige stannade när han åkte. Boken beskriver inte bara framgångarna utan visar pckså på medaljens baksidor.