In the Lion's Den

From the bestselling author of A Woman of Substance, a page-turning new Victorian historical family saga.

3,5/5

James Lionel Falconer har arbetat hrt fr att f en hgt uppsatt position vid Londons mest prestigefulla handelsbolag och han arbetar i nra relation med garen mr Malvern. Speciellt eftersom Malverns arvtagerska, Alexis Malvern, har lmnat London och inte visar ngot som helst intresse av att komma tillbaka. James freslr att fretaget ska bygga en galleria i en av de stora njesstderna men nr de har kommit en bit p byggnationen, brjar det brinna och allt riskerar att frloras.

Lften och svek r den andra delen i serien Falconer, men jag skulle sga att det gr bra att lsa dem fristende. Jag har inte lst frsta delen och det var nd inte srskilt svrt att hnga med i vad som hnder, vad som hnt innan och vem som r vem. Det finns ett gediget personregister, men det finns ocks ett galleri som frklarar vilka alla r i brjan av boken, om man skulle behva det.

Jag tycker om James och Alexis som mer huvudpersoner, ven om det kanske r James som tar ver i det. Det enda jag kan stra mig lite p, och som drar ner betyget fr min del, r att allt gr s ltt. Oavsett vad James stlls infr kan han lsa det, godta, eller kommer frbi utan strre problem. Den enda som har lite problem, r Alexis och det r inte heller ngot strre problem utan mer ngot hon behver komma ver och det gr hon med lite hjlp. S jag kanske hade frvntat mig lite mer problem nr det kommer till ngot som faktiskt r ganska enorma problem och hemligheter att komma ver.

Sprket r bra och Gunilla Mattssons versttning hller hg standard. Det r inte svrt att frst att krlekshistorier frn slutet av 1800-talet r s populra och jag uppskattar att det faktiskt hr r en man som r den som r annorlunda och lite utanfr det han borde enligt andra.

Fngslande, gripande och underhllande!