Imperium

Harris, Robert

| 2009

Flag from sv

35


När alla metoder är tillåtnaEn kylig novembermorgon knackar en skräckslagen man på den romerske senatorn Ciceros dörr. Han kommer från Sicilien och vill be om hjälp mot Gaius Verres, öns korrupte ståthållare. Han har råkat i onåd hos Verres och riskerar att bli korsfäst på grundval av falska vittnesmål.  När Cicero hör sicilianarens berättelse inser han att han kan dra nytta av situationen. Om han sköter sina kort väl kan en process mot Verres bli första steget mot det stora målet: Att erövra statsmakten.  Berättaren i Imperium, Ciceros skrivarslav och sekreterare, skildrar det ögonblick då han förstår vad som är i görningen:  ?Ibland är det oklokt att avslöja sina mål alltför tidigt ? att i förtid utsätta dem för världens löje och misstro kan krossa dem innan de ens riktigt hunnit födas. Men ibland blir det tvärtom: utsäger man något kan det plötsligt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

Rama Pujara

2019-10-09

Betyg

Intressant och lärorikt. Dock kunde författaren använda ett flödande språk. Tidvis tröttnade man men i det stora bra bok!

Mathias Sundin

2012-07-28

Betyg

Den suveräna starten på trilogin om Cicero.

S

Stefan Johnsson

2011-12-03

Betyg

Spännande i historisk miljö

Sofia Buhr

2011-07-18

Betyg

Jag gillade verkligen Harris bok Pompeji så jag hade förväntningar på den här boken. Den var helt okej men inte mer.

Det är oftast svårare att skriva bra böcker om verkliga historiska personer istället för påhittade. Det är lätt att det blir för mycket som en faktabok. Det tycker jag att det blev i den här boken. Därför fick den inte högre betyg än tre fastän den är en intressant skilldring av politik i Rom f.kr

Men den tanken som mest kommer tillbaka för mig när jag läser den här boken är att jag är glad att jag inte levde där på den tiden för det verkar ha varit ett rent helsike att få någonting gjort.

Emelie A

2011-06-28

Betyg

Förväntade mig mer av den här boken, kanske för att jag i allmänhet är så intresserad av detta ämne. Dock så är det något som fattas för att den skulle få ett högre betyg av mig, kan inte riktigt sätta fingret på vad.

Engelska Väninnan

2010-02-20

Betyg

Översatt till svenska år 2009. Författaren kan inte beskriva, inget lever. Som torr redogörelse för Ciceros förehavande kan den kanske duga, men underhållning eller gripande skönlitteratur är det inte. Läs istället Steven Saylors deckare om samma tidsperiod, inte märkvärdiga, men roande.