Imorgon och imorgon och imorgon

Zevin, Gabrielle

| 2023

Flag from sv

19


"Så njutbar!" Zadie Smith"Helt fantastisk. En av de bästa böcker som jag läst." John Green"Det är en roman som tar spelandet på allvar, men framför allt tar den livet på allvar. Som bra romaner gör." - Amanda Svensson, Sydsvenskan"'Imorgon och imorgon och imorgon' är inte bara en hyllning till platoniska relationer, utan Zevin lyckas också illustrera hur svårt och sårigt det kan vara att älska någon utanför de givna ramarna.Det är en medryckande, ibland förkrossande, skildring där Zevin virtuost spelar på läsarens känslomässiga strängar." - Dagens Nyheter"'Imorgon och imorgon och imorgon' är en av de första romanerna i sitt slag som skildrar spelvärldens utveckling, från 90-talets korniga grafik till dagens mångmiljardindustri. Jag, en totalt spel-okunniglitteraturnörd, kan tyckas helt fel målgrupp. Men det är jag inte. För Gabrielle Zevin har skrivit...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

Per Bengtsson

2023-09-29

Betyg

Läst i svensk översättning. Utmärkt bok, nytt tema och fina levande personporträtt

P

Per Bengtsson

2023-09-29

Betyg

Läst i svensk översättning. Utmärkt bok, nytt tema och fina levande personporträtt

Lollos bokhörna

2023-09-13

Betyg

En berättelse om Sam och Sadie som träffas på ett sjukhus 1987. Sadie är där för att hälsa på sin sjuka syster och Sam återhämtar sig efter en bilolycka. De upptäcker att de båda tycker väldigt mycket om dataspel.

Åtta år senare möts de igen och börjar ett samarbete som gör dem till superstjärnor i spelvärlden. Men bakom fasaden är saker och ting inte riktigt lika bra.

Det här är en roman där vi får följa Sam och Sadie genom motgångar och framgångar samtidigt som samhället och deras relation förändras.

Den här boken är en rejäl snackis. Den är nostalgiskt, berörande, charmigt, handlar om kärlek och om spel. Gillar det nördiga i boken. Men boken handlar också om kärlek till att skapa och kärlek till sig själv. Det är svår att vara människa ibland.

Handlingen är ganska lågmäld och författaren lyckas bra med att gestalta karaktärer och deras relation. Jag tyckte att boken var relativt lättläst, men den tog tid att läsa. Tror att jag ville tycka om den mer än vad jag gjorde. Längtade inte efter att plocka upp boken för att läsa om jag la den ifrån mig. Men, kanske läste den vid fel tidpunkt? Jag vet inte. Kanske passar den dig bättre än mig?

Nina Gustafsson

2023-06-04

Betyg

Oväntat bra om ett par ungdomar som är besatta av dataspel. Man får följa deras uppväxt och relationer parallellt med deras framgångar inom spelindustrin.