Imamens dotter - min flykt till frihet

Shah, Hannah

| 2010

Flag from sv

31


Hannah Shah är imamens dotter. Hennes familj är djupt respekterad i grannskapet, hennes far ses som en stor man. Bara familjen känner till de övergrepp som Hannah utsätts för. Enda vägen till ett värdigt liv är att bryta med familjen men kan en ung muslimsk kvinna göra det? Bland de muslimska pakistanierna i England är Hannahs far en andlig vägledare. I sin egen familj använder han sin makt på ett annat sätt: han utsätter sin dotter för både fysiska och psykiska övergrepp. Resten av familjen vet. Ingen förmår hjälpa. Hannah själv försöker klara både skolan och livet hemma, men när släkten förebereder hennes bröllop med en man hon själv inte har valt flyr hon. Imamens dotter är en berättelse om att välja friheten trots att den har ett högt pris. Hannah Shahs självbiografi har fått stor uppmärksamhet. Hon arbetar nu med att hjälpa andra kvinnor som far illa. "Det här är en viktig bok,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jenny Mefras

2011-09-15

Betyg

VIDRIG VIDRIG!!!!! Stackars lilla barn! Grät flera gånger då jag läste den.

Britt-Marie Kullin

2011-03-31

Betyg


En mycket intressant och gripande självbiografi, som handlar om en muslimsk pakistansk flicka i England.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )

K

Karin Karlsson

2010-08-07

Betyg

Den här boken var väldigt bra, men jag blir så arg när jag läser den. Hur kan en far göra så mot sitt barn. Oerhört gripande och samtidigt intressant bok som är skriven på ett mycket enkelt sätt som gör att det är lätt att den till sig.

Tarja Ahlgrén

2010-07-04

Betyg

Kanske inte fullt så välskriven men en mycket viktig bok ändå, en av den där sorten som alla borde läsa för att vidga sin horisont och få upp blicken för det som sker i det dolda. Även här. Även nu.