I straffkolonin och andra noveller

Kafka, Franz

| 2008

Flag from sv

195


Fyra av Franz Kafkas mest berömda noveller samlade i en volym:Domen - Affärsmannen Georg Bendemann bor tillsammans med sin gamle sjuke far som plötsligt visar sig vara allt annat än orkeslös.I straffkolonin - En officer på en straffkoloni förordar och förevisar en utstuderat plågsam och på sista tiden hårt kritiserad avrättningsmaskin.En läkare på landet - En plikttrogen landsortsläkare kallas till en avlägsen sjukbädd. Beslutsam och orädd ger han sig iväg i snöyran. Men inget blir som han tänkt sig.En svältkonstnär - I en torftig bur med bara lite halm på golvet sitter svältkonstnären dag efter dag och framhärdar i sitt envetna konstnärskap att klara sig utan mat.Boken är en "sidobok" till Bakhålls utgivning av Kafkas samlade skrifter - den ingår alltså inte i den svit av 18 tjocka volymer som tillsammans kommer att rymma allt som finns bevarat av Kafkas hand. Det här är istället en plockbok,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

F R

2020-07-18

Betyg

Intressant, kul och annorlunda läsning.

Danje Förlag

2017-01-10

Betyg

Mådde dåligt. Fast på ett bra sätt. Tack ännu en gång herr K.

Tomas Karlsson

2012-12-20

Betyg

Helt ok, Svag fyra kanske, ett par bagateller som dröjer sig kvar på något sätt, dramatiska och abrupta slut, oftast med en vändning som påminner om varandra i dessa noveller.

Conny J

2012-08-04

Betyg

Man får nog ha frukansvårt gott om tid om man skall läsa Kafka..

M

Mikael Nilsson

2011-10-08

Betyg

Bisarr, abrupt och bitvis oväntat rolig - det är Kafka för mig. Den patenterade surrealistiska mardrömsstämningen gör inte saken sämre. Kafka är underbar läsning.

carl crona

2010-02-12

Betyg

Kommentera...

Andreas Leijon

2009-11-14

Betyg

4 av Kafkas bästa noveller. Synd inte betygsskalan sträcker sig längre. Det skullé vara precis rättvist.