I stormens öga

McKinley, Tamara

| 2004

Flag from sv

388


År 1894 avseglar SS Arcadia från Liverpools hamn. Ombord finns Eva Hamilton och hennes make Frederick, ett nygift par på väg mot ett nytt liv i Australien där Frederick ska tillträda en befattning i Kronans tjänst. Men några sjömil från Australiens kust drabbas Arcadia av en oväntad storm. Många år senare gör Eva Hamiltons dotter Olivia samma resa, fast under helt andra omständigheter. Ännu sysselsatt med att bearbeta sina upplevelser av ett krigshärjat London återvänder hon 1947 till sitt hemland för att ta reda på vad som döljer sig bakom en familjehemlighet - hennes mor har dött och efterlämnat några mystiska dokument... Olivia växte upp i den fasta förvissningen att modern älskade henne, vilket gjorde det lättare att stå ut med storasyster Irenes fientlighet. Står förklaringen till Irenes antipati att finna i dessa dokument? Nu behöver Olivia sin systers hjälp för att ta reda...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ellenor Larsson

2021-07-21

Betyg

Bra! Många bra karaktärer som man vill veta hur det ska gå för.

E

Ellinor Karlberg

2012-07-30

Betyg

Underhållande, som vanligt med denna författare. Lite fötursägbart men så härligt att bara förlora sig i hennes värld..

Jenny Wikander

2012-01-07

Betyg

En underbar bok som iaf jag läste från pärm till pärm. Tamara McKinley kan verkligen konsten att fånga läsaren på första sidan och behålla greppet till sista sidan...

Birgitta Spele

2011-06-27

Betyg

Seg historia som blir utdragen till det yttersta, och man förstod ju från början hur det skulle bli.

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Alltid bra.

S S

2011-04-04

Betyg

Började så bra men tappde väldigt mycket mot slutet. Detta är den andra boken av McKinley som jag har läst och dom påminner så otroligt mycket om varann. Men som sagt väldig synd att den tappar på slutet för historien är underbar.

T

Tina Svensson

2010-03-24

Betyg

Än en gång skriver Tamara McKinley en bok med historisk anknytning, handlingen utspelar sig mellan 1894 och 1948. Historien flyter på och var intressant att läsa. I och för sig kunde jag gissa slutet ganska tidigt, men jag kan rekommendera boken.

T

Tina Svensson

2010-03-24

Betyg

Detta var en helt okej bok, med bra handling som hela tiden fördes framåt. Men ändå ville jag bara att den skulle ta slut så att jag kunde påbörja en ny! Min känsla när jag hade läst den sista sidan var ?Äntligen!?
För fler recensioner av böcker som jag läser, se min blogg:
http://recensenten.bloggproffs.se