Martin Bengtssons pojkdrm gick i uppfyllelse d han endast 17 r gammal fick ett proffskontrakt med den italienska fotbollsklubben Inter. Nio mnader senare vaknar han upp p ett sjukhus i Milano efter att ha frskt ta sitt liv. Vad hnde egentligen och hur kunde allting bli s fel? Martin Bengtsson hade som s mnga andra ungdomar en drm om att bli fotbollsproffs. Nr han var tio r gammal bestmde han sig. Han trnade tre timmar dagligen, prioriterade bort skola och vnner och till slut gick hans drm i uppfyllelse. P tv r tog han sig frn en liten kvartersklubb IK Sturehov, via rebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien. Men bakom framgngen finns en vg kantad av identitetskris, sexmissbruk, trnarbrk, mte med den stora krleken, droger och ensamhet.
2013-04-12
Inte den mest vlskrivna boken jag lst men om man bortser frn det och tittar till innehllet s r det ett viktigt inlgg i debatten kring elitsatning av barn och ungdomar och ffa hanteringen av ungdomar inom fotbollen. Tnkvrd!
2010-06-03
Det r en fantastisk bra bok. Var p hans frelsning i Gteborg, grymt bra berttar han. Det var tragiskt att det hnde s som det hnde, han skulle kunna bli stor.