I skuggan av oron

Thorvall, Kerstin

| 1995

Flag from sv

219


Redan när det ringer förstår hon med en opassande känsla av befrielse vad som har hänt. Hennes färgstarke men sinnessjuke make, läroverksadjunkten Sigfrid Tornvall,är död. Han ska aldrig mer kräva något av henne. Och framför allt: inget mer ofredande av dottern Signe. Hennes allt. En förtjusande tös - det säger alla - som dessvärre har så lätt för att bli till sig och är så rädd för allting. Har hon ärvt faderns oroliga sinne? Ansvaret är tungt, men nu kan Hilma äntligen forma flickan helt efter egna tankar. Ta bort pappan ur henne.En ljusare vardag väntar i beredskapsårens Sverige. Stolt återgår Hilma till lärarinnekallet.En dramatisk fristående fortsättning på den uppmärksammade romanen ''När man skjuter arbetare'' från 1993.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2016-12-01

Betyg

Välskriven skildring av en mors oro över sitt barn och risken för att utveckla bipolär sjukdom, under 30-1 till 40-talet. Intressant att läsa om familjens förutsättningar men jag hade vissa svårigheter att verkligen gripas av berättelsen förrän strax emot slutet.

Kamali 

2014-05-29

Betyg

Mor och dotter lever under samma tak men är trots det så distanserade från varandra. Hilma kan inte uttrycka sin kärlek till Signe och hennes tafatta närmanden är inte välkomna. Jag älskar Thorvalls språk och känner med både Hilma och Signe. Ledsam men minnesvärd roman.

Malin H

2012-04-03

Betyg

egentligen väldigt angelägen, välskriven, intressant men bleknar i jämförelse med "när man skjuter arbetare". förstår inte riktigt varför den skrevs som fristående uppföljare istället för ren uppföljare. det blir för mycket återberättelse för att denna berättelse ska flyta fram av sig självt.

U

Ulrica Sandell

2011-04-08

Betyg

Kommentera...

Elin Stenblom

2011-02-20

Betyg

Tyckte du om "när man skjuter arbetare" så kommer du fängslas av fortsättningen.