I skuggan av din tystnad

Mendoza, Daniel

| 2020

Fortsätt resan med 'I skuggan av din tystnad', den andra delen i Daniel Mendozas trilogi där läsaren förs från den nordiska sommaren till det varma, pulserande hjärtat av Florens och vidare till norra Spanien. Denna roman utforskar de tysta offren och de svåra valen som prövar vår kärlek och våra relationer. Med en rik palett av känslor och en imponerande förmåga att skildra interpersonella djup, erbjuder Mendoza en berättelse som är både gripande och tankeväckande. Ett måste för alla som älskar litteratur som vågar utforska vad det verkligen innebär att älska och bli älskad. tid och avstånd betyder lite när du möter den som betyder allt

Karin Nylund

2024-02-17

Såå vackert skriven!!
5 stjärnor av 5 möjliga
Jag sträckläste hela trilogin, kunde inte släppa den. Blev hela tiden fylld av kärlek genom den vackra texten. Den gav mig tankar och ideer att fundera över men oxå bli bekräftad i. Den överraskade mig, den förvånade mig, den gladde mig för det var inte alls helt självklart vilken väg den skulle ta. Jag rekommenderar den varmt!

A

Ann Löfgren

2023-08-05

En bok som talar till hjärtat.

5 stjärnor av 5 möjliga
Till skillnad från Daniel Mendozas debutroman "Den enda" skildrar "I skuggan av din tystnad" till en början människans mångfacetterade sidor.
Men sakta får Daniel oss in i den världen vi minns från Den enda.
Där vänskap, längtan drömmar och kärlek tar många vägar och omvägar.

Boken talar till läsarens hjärta.
Den är fylld till bredden av en historia, både i nutid och då tid.
Vi vill veta mera, vi känner med karaktärerna.

En "tegelsten" vad gäller speglingar av mänskliga själsliga resor.
Vackra vänskapsband som knyts, även korta sexuella förbindelser skildras.

Författaren har lyckats få in så mycket historia, livsåskådning, människoporträtt i denna bok där han återigen likt i Den enda varvar med dikter och texter som oundvikligt får läsaren att
om och åter fundera över livet. Vad som är det viktigaste.
Av vikt är iallafall att böcker likt
I skuggan av din skugga får fylla min bokhylla.
Gärna i blickfång då omslaget är lika vackert som historien.
Daniel Mendoza har lyckats igen!
En vackrare bok får vi leta efter. ♥️
Den förför och berör.

Karin de Haas

2023-07-31

Jag sträckläste alla tre böckerna i serien, det gick inte att lägga dem ifrån sig. Daniels sätt att skriva får mig som läsare att känna så många och starka känslor, jag fångas så i boken att omgivningen slutar existera.
Tur det fanns en tredje kvar att läsa!

Kinga Malachowska

2023-07-31

Daniel skriver målande vackert och har en förmåga att ta med sina läsare på en resa som de kanske inte visste att de behövde... och han gör det alltid med en varsamhet och omtanke. Fick mig att tänka på ett citat av John Muir "In every walk with nature one recives far more than he seeks." Det är lite liknande här...in every book one recives... ;-)

Boken har allt; allvar och humor, glädje och sorg, romantik, sex, spänning, poesi, tragedi och lyckorus.... och handlar för mig om livets oförutsägbara väv och magi.
Läs den och se vilka skatter i boken som gömmer sig just för dig.