I sanningens namn

Sten, Viveca

| 2015

Flag from sv

179


I sanningens namn är den åttonde boken i Viveca Stens populära serie Morden i Sandhamn. Det är midsommar och ett sjuttiotal barn har samlats för seglarläger. Snabbt uppstår hierarkier och mobbningen blir allt grövre. När ett barn försvinner kallas Thomas Andreasson och Nackapolisen in. Rör det sig om en olycka, kidnappning eller mord? Och vem är det som lurar i skuggorna och bevakar barnen? Viveca Sten har skrivit en drabbande kriminalroman om girighet, desperation och utsatthet. Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar. Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2020-10-16

Betyg

Typisk svensk standarddeckare av alla dessa sk deckardrottningar. Stens karaktär och miljöbeskrivningar känns dock trivsamma så det är några timmars lättsam avkoppling som man glömt när man stängt igen boken. Betyg 2,5

J

Johanna Nilsson

2019-06-08

Betyg

A

Anne Hansson

2018-07-12

Betyg

Lika bra som alltid, men jag skulle läst den innan jag såg filmen i TV

Marita Ryen

2016-11-29

Betyg

Betyg 3+. Hände mycket och var spännande. Kanske lite väl mycket av allt.

Susanna Almgren

2016-06-26

Betyg

Bästa Sandhamnsdeckaren!

Betyg

Jag gillar verkligen Viveca Stens böcker och i denna bok har hon verkligen lyckats knyta ihop det bra. Denna gången får vi följa med Nora in i rättssalen och den visar sig ha mer med sökandet efter pojken som försvunnit än man först tror. Vi får som vanligt även följa med i Thomas och Noras privatliv och det verkar inte vara helt 100 %. Sökandet efter pojken blir riktigt spännande och man vet inte vad man ska tro, spännande som sjutton.

Katarina Nord

2016-04-21

Betyg

Boken börjar bra och är spännande, betydligt bättre än de tidigare böckerna jag läst om Nora Linde. Men jag upplever att historien tappar fart på slutet. Katrina Ewerlöf gör som vanligt en fantastisk uppläsning som lyfter boken ett steg ytterligare.

I

Inger Jonsson

2016-03-13

Betyg

En lättläst deckare där man får möta ekonomiska brottslingar, en pedofil, psykisk ohälsa och mycket mera.

Minna Matson

2016-01-18

Betyg

Det är fortfarande spännande och intressant att följa Nora och Thomas, även om deras vägar inte korsas alltför ofta längre. Gillar serien och den här boken är inget undantag

Jenny Rolfsdotter

2016-01-13

Betyg

Gillar hennes böcker. Inget överraskande. Bara stabilt

Vittran Ason

2015-11-28

Betyg

Är lite besviken på den här boken. Jag tycker inte det är författarens bästa bok.

Jan Svensson

2015-11-26

Betyg

En av hennes bättre. Välskriven och lättläst deckare. Boven i dramat är inte helt förutsägbar.

E H

2015-11-22

Betyg

En av hennes bästa böcker tycker jag. Lättläst och bra ihopvävd handling.

Jenny Wikander

2015-11-17

Betyg

Som alltid är Viveca Stens böcker mycket välskrivna, efter första sidan är du fast!

Blommiga Barbro

2015-11-16

Betyg

Det finns många mysterium här i livet. Vad är meningen med livet? Varför dör vi? Vad finns bortom universum? Finns det liv på andra planeter? Varför existerar sjukdomar som cancer? Finns Gud?, och om han finns, hur kan han då tillåta att världen ser ut så som den gör? Hur skapades människan? Vilka var de första människorna? Så många frågor, så många mysterium. Men när jag lyssnar på Viveca Stens senaste deckare så kommer en ny fråga upp i mitt inre som plötsligt förpassar de andra frågorna längre ner på listan av mysterier. Hur kan Forums förlag behålla Viveca Sten som författare? Jag förstår det ärligt talat inte. Så infernaliskt dåligt! Minusbetyg! Kan verkligen inte rekommenderas!

Britt-Marie Kullin

2015-11-14

Betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Och Viveca Sten levererar för åttonde gången.

Jag har läst alla dom tidigare böckerna i serien ?Morden i Sandhamn?, och jag har tyckt mycket om dom allihopa. Det är nästan sju år sedan som jag läste den första boken, och sen dess har jag följt Vivecas utgivning med glädje. Här är en länk till min recension av bok nummer sju, ?I maktens skugga?, och där finns det även länkar till dom tidigare böckerna.

Jag tycker alltid att Viveca lyckas ha en perfekt blandning av själva kriminalfallet och huvudpersonernas privatliv. Tycker också mycket om huvudpersonerna, med Nora och Thomas i spetsen.

Viveca har ett mycket bra språk i sina böcker, som alltid är lika välskrivna. Dom känns också alltid aktuella, och är mycket lättlästa.

Böckerna utspelar sig ju alltid på Sandhamn, och på öarna i närheten. Och även till en liten del i Stockholm. Och jag tycker mycket om miljöskildringarna.

Och handlingen i just den här boken, var lika intressant och spännande som i tidigare titlar.

Rekommenderar varmt boken, som säkerligen kan läsas fristående. Men för störst behållning så tycker jag att man ska läsa hela serien ifrån början.