Ljudbok

I samlarens spår

Deaver, Jeffery

| 2023

Flag from sv

311


Första boken i den hyllade serien om Lincoln Rhyme »En av de 100 bästa deckarna genom tiderna« Lotta Olsson, DN »Den bästa psykologiska thrillerförfattaren av dem alla.« The Times Mannen som kallas Bensamlaren har orsakat kaos i New York. Han är en seriekidnappare och mördare som genom att lämna svårtydda ledtrådar ger polisen en chans att rädda offren undan döden. Förbryllade vänder sig polisen till den enda person de tror kan hjälpa dem: den före detta kriminalpolisen och numera rättsmedicinaren Lincoln Rhyme. ?Rhyme är förlamad efter en allvarlig olycka. För att lösa fallet tvingas han gräva sig djupt in i det material han i stort sett har att tillgå: sitt häpnadsväckande psyke. Och med hjälp av en ung kriminalpolis, Amelia Sachs, börjar han stegvis komma mördaren på spåren. ?Men i takt med att han närmar sig sanningen kommer också Bensamlaren allt närmare Lincoln Rhyme. I översättning...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Matilda Persson

2021-04-15

Betyg

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, deckare är nog ingenting för mig. I samlarens spår är ganska seg trots att den utspelar sig under 3 dagar. Sen köper jag inte riktigt att han kallas samlaren, utredarna kallar honom gärningsman 823 men boken kallar honom samlaren. Varför? Och allt om att han ser allt i dåtid? Genomgång av ledtrådar var väl halvkul och Rhyme är en annorlunda utredare men i övrigt var den ganska dassig. Egentligen får du exakt det som utlovas på baksidan, varken mer eller mindre. Gör sig nog bra som film dock.

Betyg

Jag tycker att denna deckare var super bra..

U

Ulrica Sandell

2011-04-06

Betyg

Annorlunda.

A Bookaholic Swede

2010-10-12

Betyg

Egentligen är det inte så smart att läsa bokens efter att man sett filmen, men då bokens handling, oavsett likheterna med filmen, faktiskt skiljer sig markant på flera områden från filmen gör det inte så mycket. Bokens var spännande att läsa och jag ser fram emot att läsa fler böcker av Jeffery Deaver, speciellt de med radarparet Amelia och Lincoln!

Anna Johansson

2010-08-08

Betyg

Bättre än filmatiseringen, även fast filmen är riktigt bra den också. Bokens och filmens grundhandling är densamma, men mer omfattande i boken. En bra thriller/deckare.

Karin .

2010-01-04

Betyg

Betyget avser filmen, tror inte att jag har läst boken (men är inte helt säker).