I, Robot

Asimov, Isaac

| 2013

Flag from en

583


Voyager Classics - timeless masterworks of science fiction and fantasy. A beautiful clothbound edition of I, Robot, the classic collection of robot stories from the master of the genre.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sara NP

2021-06-01

Betyg

Denna är nästan ett måste för alla inbitna sci-fi-nördar, framför allt om man är intresserad av genren ur ett historiskt perspektiv. Asimov var den första av sitt slag då det kommer till många koncept inom AI-sci-fi och man känner igen flera av dessa inslag i novellerna. Jag älskar hur idén om ”Robotologins lagar” öppnar upp för både ideologiska och filosofiska teorier och tankar.

Liza Bolin

2014-02-07

Betyg

en samling noveller som kretsar kring robotics-lagarna, med överraskande olika infallsvinklar och synpunkter. har tidigare läst Foundation av Asimov utan att fastna, men han gör sig helt klart bättre i kort format. Bra!

A

Anchi L

2012-09-14

Betyg

Mina förväntningar var kanske för höga efter dotterns lovsång till denna bok. Visst den var läsvärd, lättläst och mer därtill men lämnar mig ändå helt oberörd.

Nanna Naumann

2011-11-13

Betyg

Bättre berättelser än berättande. Världen som byggs upp och upplevs är fascinerande, men Asimovs sätt att skriva lämnar mig oberörd. Tur för honom att storyn är så bra... Häftigt hur han med tre så till synes enkla lagar lyckas hitta så många dilemman!

Kamali 

2011-11-10

Betyg

Jag hade höga förväntningar som inte infriades. Stundtals riktigt tråkiga/ dåliga replikpassager. Ämnet är dock tillräckligt intressant och gör boken väl värd att läsa.

Peter F

2011-06-27

Betyg

Asimov är alltid intressant om än lite torr. Omslaget på mitt exemplar är hämtat från filmen "I, robot". Boken har dock väldigt lite gemensamt med filmen.

Anna Persson

2011-05-24

Betyg

En genre jag vanligtvis undviker, en bok som överraskade mig positivt. De etiska konflikter som uppstår i robotarnas psyke är intressanta. Kanske det blir lite tjatigt om man läser hela boken i ett svep, som jag gjorde eftersom att brotten mot robotologilagarna tas upp i varje novell.

Erik Hoff

2010-10-01

Betyg

men herregud, BOKEN OCH FILMEN HAR INGET GEMMENSAMT MED UNDANTAG AV TITEL OCH ROBOTLAGARNA!!!!! Manuset till filmen skrevs helt oberoende av boken. Sen fick produktionsbolaget rättigheter till I, robot elr nåt sånt och döpte då om manuset till I, Robot och bakade in robotlagarna i det hela.