Voyager Classics â?? timeless masterworks of science fiction and fantasy. A beautiful clothbound edition of I, Robot, the classic collection of robot stories from the master of the genre.
Denna är nästan ett måste för alla inbitna sci-fi-nördar, framför allt om man är intresserad av genren ur ett historiskt perspektiv. Asimov var den första av sitt slag då det kommer till många koncept inom AI-sci-fi och man känner igen flera av dessa inslag i novellerna. Jag älskar hur idén om ”Robotologins lagar” öppnar upp för både ideologiska och filosofiska teorier och tankar.
En genre jag vanligtvis undviker, en bok som överraskade mig positivt. De etiska konflikter som uppstår i robotarnas psyke är intressanta. Kanske det blir lite tjatigt om man läser hela boken i ett svep, som jag gjorde eftersom att brotten mot robotologilagarna tas upp i varje novell.
men herregud, BOKEN OCH FILMEN HAR INGET GEMMENSAMT MED UNDANTAG AV TITEL OCH ROBOTLAGARNA!!!!! Manuset till filmen skrevs helt oberoende av boken. Sen fick produktionsbolaget rättigheter till I, robot elr nåt sånt och döpte då om manuset till I, Robot och bakade in robotlagarna i det hela.