I persikoträdets skugga

Harris, Joanne

| 2013

Flag from sv

40


Joanne Harris Choklad blev en internationell succé och filmatiserade av Lasse Hallström. Nu återvänder Vianne Rocher till den lilla franska byn Lansquenet. Det gått fyra år sedan Vianne och Roux återförenades i Paris. De lever tillsammans med barnen på hans husbåt som numera också hyser ett chocolaterie. En dag får Vianne ett brev från Lans­quenet, med bud om ett dödsfall och en gåva som gör att den lilla familjen återigen bryter upp och flyttar tillbaka till byn där allting började. Men inget är längre sig likt i den lilla byn, även om allting finns kvar: kullerstensgränderna, bykyrkan Saint Jérôme och de nedlagda garverierna längs floden Tannes. I det kvarter som kallas för Les Marauds har en koloni med invandrade marockaner slagit sig ned och plötsligt har luften i Lansquenet fyllts av orientaliska dofter. Den unga muslimska kvinnan Inès Bencharki ber inte om ursäkt för sitt ursprung...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Matilda Norberg

2016-07-09

Betyg

Magisk! Joanne Harris trollar dofter, känslor, historier ur språket. Mjukt och obevekligt lockas människorna och deras öden fram ur berättelsen, kryddad med en gnutta choklad!

Nettan Holmér

2015-06-28

Betyg

Jag älskade filmen Chocolat och tycker inte att fortsättningen på den historien håller, trots det gillar jag Vianne. Jag kanske blir lite lurad att tro att historien och språket är bättre än det är, då jag så tydligt ser miljöer och personer efter filmen.

Katarina Nord

2014-11-26

Betyg

En besvikelse, jag älskade Karamellskorna! Det här är, för mig en rörig historia som inte någon gång griper tag mig.

Engelska Väninnan

2013-12-20

Betyg

Men nej, jag vill inte läsa helgonberättelser.

Annika Olsson

2013-06-12

Betyg

Hon skriver med en sådan värme. Tycker mycket om hennes böcker.