I muntra damers sällskap

Mma Ramotswe har mer att göra än vanligt på Damernas detektivbyrå. Hon konfronteras med en inkräktare i sitt eget hem och blir förbryllad över en pumpa som mystiskt dyker upp på hennes trappa. Hennes man, mr J. L. B. Matekoni har också fullt upp. En av lärlingarna bestämmer sig för att rymma med en äldre, rik kvinna, Mma Ramotswes bil blir stulen och huset Matekoni hyr ut visar sig vara en illegal bar. Då behövs det en detektiv som kan ordna upp saker och ting. Men Mma Ramotswe, som vanligtvis alltid är beredd att hjälpa till, har sina egna problem. Någon från hennes förflutna har dykt upp och hotar att avslöja en hemlighet Alexander McCall Smiths varma och inkännande berättelser är oerhört populära i hela världen och i Sverige har över 600 000 böcker sålts. DAMERNAS DETEKTIVBYRÅ planeras som tv-serie och från och med mars 2007 anordnas resor till Mma Ramotswes Botswana. Alexander...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2019-04-19

Betyg

Väldigt trevlig läsning att koppla av med. Ett leende på läpparna har man oftast när man slår ihop böckerna i denna serie, även om de är "fel" på alla möjliga sätt.

H

Harriet Klarin

2015-10-05

Betyg

Underbar, som alla böckerna om damerna och deras detektivbyrå.

Mylar .

2015-01-10

Betyg

Den här boken irriterar mig något, för det finns flera trådar och mysterium som inte får sin lösning, eller ens vidtalas mer än en gång. Det är nästan som om författaren glömt bort dem. Så ska det inte vara i den här typen av bok. Kanske får det en fortsättning i kommande böcker, vilka jag tar mig an härnäst.

E

Ellinor Karlberg

2014-11-09

Betyg

Helt rätt läshumör för denna mysiga lilla roman

S

Sonila Yliniemi

2012-07-13

Betyg

Lättläst och smårolig.

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-05

Betyg

Läsvärd.

E

Eva Jämting Lundh

2012-07-05

Betyg

Läsvärd.

E

Eva Svensson

2011-02-15

Betyg

Helt klart läsvärd!

Kjerstin Vogel

2010-03-23

Betyg

dessa böcker gör mig glad, här finns värme! ingen stor litteratur, men levande människor

K

Karin Löfstrand

2010-02-02

Betyg

"I muntra damers sällskap" var en tämligen märklig titel på denna bok eftersom jag inte alls tyckte att damerna på damernas detektivbyrå var särskilt muntra. Det som jag starkt gillar med denna serie är att böckerna handlar till stort och mycket inte om något särskilt men ändå lyckas de hålla mig intresserad på varenda sida. I förhållande till de tidigare var denna bok "mitt emellan" vilket leder till medelbetyget 3. I och med TV-serien får boken en ny dimension när man kan se Mma Ramotswe tydligt framför sig. Även om bilden inte stämmer med hur jag tänkt mig deras utseenden. I berättelsen kommer huvudpersonerna till personliga insikter och livet i Botswana förefaller sympatiskt och utan alltför stora vedermödor. (Utläst 100201)

Sarah Mattsson

2009-11-30

Betyg

3 +

Mona Guttke

2009-11-19

Betyg

Jag bara älskade denna bokserie. Jag känner riktigt lugnet nere från Botswana och doften av Rooibooste.

I

Inger Mårtenson

2009-08-19

Betyg

Absolut jättetrevlig och underhålland. Som en smekning för själen