I mullbärsträdets skugga

Grisham, John

| 2014

Flag from sv

65


Seth Hubbard är en mycket förmögen man som är döende i lungcancer. Han är en ensling som bor en bit utanför staden Clanton, han litar inte på någon och ingen litar på honom. Strax innan han tar livet av sig och hänger sig i ett mullbärsträd på sina ägor skriver han ett nytt testamente, för hand. Hans sista vilja väcker fler frågor än svar och kommer att skapa stora konflikter bland alla inblandade, hans vuxna barn och hans svarta hemhjälp Lizzie Lang. Varför ville Seth Hubbard skänka nästan hela sin förmögenhet till sin hemhjälp? Har hans medicinering påverkat hans omdöme? Han vill också att man söker efter hans sedan länge försvunna yngre bror, därför att de delar en hemlighet från barndomen. Jack Brigance, som vi minns från Grishams första roman Juryn, tar sig an fallet. Återigen utsätts han för obehaglig rasism och fördomar från förr i den lilla staden i Mississippi. I mullbärsträdets...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Engelska Väninnan

2015-05-20

Betyg

Det är driv i berättelsen. Många personnamn, särskilt på advokater, sveper förbi. Det är 1988 i sydstaten Missisippi. Sympatiskt att romanen speglar de rasmotsättningar som finns, då som nu. Ingen tvekan om var författaren står.

Betyg

En äldre, mer realistisk och mer luttrad Grisham. De tidiga böckerna som han blev känd för: Firman, Klienten, Pelikanfallet skrevs med idén att vara så spännande som möjligt. Där fanns faror, konspirationer, skurkar osv.

I de senaste böckerna såsom denna är det realismen som är rättesnöret. Böckerna handlar om "riktiga" människor och rättsfallen känns jordnära och verkliga.