I mästarnas skugga

Fischier, Tony

| 2022

Niklas Ragnvik, del 2. Ett mystiskt dödsfall på Göteborgs konstmuseum förbryllar kriminalkommissarie Niklas Ragnvik En kort tid senare avrättas en man med ett armborst och under utredningens gång visar han sig ha en oväntad koppling till konstmuseet, något som ytterligare komplicerar Ragnviks utredning.Samtidigt får privatdetektiven Maxine Adlerkrantz en ny uppdragsgivare som visserligen verkar aningen skum, men som betalar bra. Maxine väljer därför att ha skygglappar på, något som visar sig vara allt annat än klokt. Dessutom är det någon som smyger runt utanför Ragnviks pappas hus i mörkret. Är det ett hot från den kriminella världen eller vad handlar det om?

Katarina Nord

2025-01-22

Spännade men många att hålla reda på!

Mats Sigfridsson

2024-05-29

Betyg 3,5

K

Kerstin Kolm

2023-02-28

Spännande bok. Lite många personer att hålla reda på, kanske. Mycket skicklig inläsning som förhöjer.

Ewa H

2022-06-13

Mycket bra!

Lollos bokhörna

2022-02-28

Jag har fått en till favoritförfattare. ”I mästarnas skugga” är den andra, fristående delen om kriminalkommissarie Niklas Ragnvik vid Göteborgspolisen. För bäst behållning skulle jag läsa böckerna i ordning, även om de är fristående.

Liksom första boken dras jag snabbt in i en väldigt spännande historia. En historia med högt tempo och snabba vändningar. Jag tycker om hur historien byggs upp och att jag inte vet hur det ska sluta.

Tony är bra på både miljö- och personbeskrivningar, hur relationer utvecklas och tar sig vidare. Innan jag hade hunnit blinka så hade jag läst halva boken, sen var det svårt att sluta.

Helt klart en spännande och väldigt bra läsupplevelse! Det enda negativa är att boken tog slut för fort! När kommer nästa del?!

Monica Bäckelin

2022-02-19

Spännande och välskriven. Läsvärd.