I lögnens spår

Det är tidig sommarmorgon på en liten ö i Stockholms skärgård. En ung kvinna packar sin slitna resväska och smyger ner till ångbåtsbryggan för att invänta båten som ska ta henne från ön. Men innan färjan anländer kommer någon och erbjuder henne skjuts till fastlandet. Någon som inte vill att hon ska åka, men som lockar henne med till det avsides belägna skär där havsörnen häckar. Någon som i ett obevakat ögonblick höjer en sten, och som slår, och slår ? I lögnens spår är den tredje deckaren om Ulrika Stål. Ann-Christin Henshers böcker om den okonventionella advokaten utkommer snart i England och USA och har rönt stora framgångar i bl.a. Tyskland, där de också ska filmatiseras för teve.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2019-02-05

Betyg

Jag fortsätter med att inte tycka om Ulrika Stål. Dock den bästa boken i serien, hittills. Jag gillar storyn och intrigen och de pågående brotten som vävs ihop. Ger mig direkt på uppföljaren.

Maria Johnson

2011-02-15

Betyg

En finurlig bok med en intrig som väver samman karaktärerna på ett spännande sätt. Några riktigt oväntade passager gör att boken är klart läsvärd. Dock lämnar inläsaren en hel del övrigt att önska. Det är så synd att talboksinläsarna är så tråkiga:( Är det en sjudbok kostas det på en skådespelare, orättvist:(

Sofia Åkerberg

2009-05-24

Betyg

Ovanligt välskriven för att vara en svensk deckare, inte minst kan Hensher faktiskt använda detaljer för att göra sin berättelse mer levande istället för att göra läsaren irriterad. Plotten är lite väl splittrad även om Hensher får ihop allt på slutet. Och det är riktigt uppfriskande att det i alla fall inte är av personliga orsaker som skurken drar in huvudpersonen i den Stora Slutjakten.