I ljusets makt

Bardugo, Leigh

| 2015

Flag from sv

47


Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka - ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka. Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon - inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde. Del 1: I ljusets makt, utk. våren 2015 Del 2: Stormens öga, utk. hösten 2015 Del 3: Ur askan, utk. våren 2016 "Mesmerizing ... Bardugos set up is shiver-inducing, of the delicious...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bra bok!

M

Maja Arnander

2021-09-04

Betyg

Betyg

Lyckades spoila mig själv ganska rejält.

Hade lånat hem både del 1 och del 2 av denna serie från biblioteket. Började läsa en och tyckte boken började väldigt ”mitt i handlingen”, men jag fastnade direkt och läste nästan 100 sidor i ett svep. Dagen efter insåg jag att jag visst börjat med del två 😅
Så trots att jag redan visste en hel del vad som skulle hände började jag ändå om med denna bok. Ska bli kul sen att kika på tv-serien!

A

Agnes

2019-04-21

Betyg

Uppskattade boken då den blandar spänning med lite romantik på ett bra sätt. Hade dock ganska svårt att komma in i historien och tyckte ibland att den kändes lite platt, jag hade velat att författaren pausade ibland och gick djupare in i en del delar..

Nerdy Books

2018-05-10

Betyg

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken! Spänningen var lite av en nagelbitare och jag läste ut serien väldigt fort. Kan rekommendera dem!

http://nouw.com/nerdreadingbooks

Erica S

2016-09-07

Betyg

Nja men jag kommer fortsätta o lläsa de andra två och se om den blir bättre

Marianne Skoglund

2016-01-18

Betyg

Helt okej i sin genre.

Betyg

Jag har ofta tänkt läsa något annat än bara deckare, det är bra med variation för att uppskatta böcker på bästa sätt, tror jag. Men så har jag lite svårt för vissa fantasi böcker där det inte finns vanliga människor utan bara massa konstiga djur och sådant, det är svårt att välja rätt. På Facebook kom en förfrågan från Gilla böcker om att läsa I ljusets makt, de 25 första fick boken hemsänt och en av dem var jag.
Bokens omslag är väldigt lockande och det danska bandet är bekvämt, bra sätt att hålla reda på var i boken du är. Så finns det också en karta över landet Ravka och Ohavet, superbra tänkt.
Handling börjar med en liten före historia från när Alina och Mal är små och tas om hand på ett hem för föräldralösa barn.
Så går det vidare till när Alina och Mal är vi regementet hon som kartritare och han som spanare.
De färdas över det hemska ohavet där otäcka volkror finns och då angrips hennes barndomsvän Mal av de otäcka fåglarna och Alina blir rasande och allt blir vitt. Det visar sig att Alina är en Grisha och inte vilken som helst utan en väldigt speciellt sådan med unika krafter. Hon blir förd till Lilla palatset och blir väl omhändertagen av andra Grishor och Skuggmästaren.
Boken är lättläst och väldigt spännande och världen vi möter i boken beskrivs verkligen målande, jag ser allt som händer framför mig. Man tar till sig Alina som karaktär, hon är ödmjuk och vill inte alls ha denna uppståndelse kring sin person. Jag kan knappt vänta tills nästa bok.
Sammanfattning: En lättläst fantasybok med målande beskrivningar och spännande handling.