I köket

Ali, Monica

| 2011

Flag from sv

25


Tro, hopp, kärlek och vaniljsås Gabriel Lightfoot är framgångsrik köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot personalen, som är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en med sin egen historia att berätta ? eller förtiga.Gabriel planerar att starta en egen restaurang tillsammans med två inflytelserika kompanjoner. Arbetet är det viktigaste i hans liv och han är nöjd med att bo ensam i en påver hyreslägenhet. Men flickvännen vill att de ska flytta ihop, gifta sig och skaffa barn.När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren under köket tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Odile A

2013-09-26

Betyg

Den hade behövt kortas ner med en tredjedel. Viktiga teman som nästan försvinner i virrvarret av trådar och personer.

Ulla G

2013-01-08

Betyg

Brick Lane av samma författare tyckte jag var så bra, men den här boken, nä. La ner läsningen efter 180 sidor. Tror dock att den tar sig, men jag har annat bra som väntar så nu ger jag upp.

Emma Hortlund

2012-03-30

Betyg

Det var när ukrainaren Yuri hittades död i källaren till köket där Gabriel är köksmästare som saker börjar gå utför för Gabriel. Visst låter det spännande? Men det blir egentligen inte mer spännande än så. Av bokens 500 sidor skulle man kunna korta ner den med 400. Det tragglar på, boken igenom, med samma intriger; Yuris besvärande död, Gabriels döende pappa, problemen i förhållandet till flickvännen Charlie, drömmen om en egen restaurang och det dåliga samvetet när det gäller flickan Lena. Man kan läsa de första 50 sidorna och sedan de sista 50 och ändå få en ganska bra bild av boken.

Boken innehåller ganska många namn, det är många som jobbar i köket. Trots att jag verkligen försöker hålla reda på vem som är vem så är det svårt. Sen ger jag upp och upptäcker att det spelar ingen roll i förståendet av boken vem som är vem av de som jobbar i köket.

Jag tycker att den här boken var deppig, långtråkig och ointressant och karaktärerna sysslar med alldeles för mycket sidodiskussioner för min smak.

G

Gunnela Björk

2010-12-26

Betyg

Fantastisk bok som får mig att förstå något som jag inte förstod tidigare-