
Åsa Nilsonne belönades med det prestigefyllda Polonipriset 2000 för sin kriminalroman Kyskhetsbältet, den tredje boken om Monika Pedersen. Den första i serien är Tunnare än blod och den andra, I det tysta, kommer här i en efterlängtad nyutgåva. Hermine Gyldenklou var ett ovanligt och osannolikt mordoffer: en ung läkare som var okänd hos polisen och som enligt hyresvärdenlevde ett tillbakadraget och anspråkslöst liv. Men ändå hade någon dödat henne. Det blir polisen Monika Pedersen, nu på ett längre vikariat på Krim, som får uppgiften att ta reda på vem Hermine egentligen var, att försöka få grepp om hennes drömmar och besvikelser för att förstå omständigheterna kring hennes död. Resan bakåt...
Visa mer
Recensioner
Betyg
Herre min skapare vilken infernaliskt tråkig bok. Noll spänning, trista karaktärer, mängder av språk och ingen handling. Jag tror nästan att det är mer liv och rörelse en vanlig vardag inne på Daglivs på Fridhemsplan där jag bor än vad det är i den här boken. Synd att de slösade bort en så pass bra uppläsare som Angela Kovacs på en sådant hopplös bok. Åsa Nilsonne kan säkert skriva, men måste det vara så tråkigt för den delen?
Slutbetyget blir, en 1:a! Ingenting som jag kan rekommendera!
2016-04-27
Betyg
Standard så väldigt mycket standard, Bra karaktärer men saknar riktig spänning och driv i berättandet,
2011-04-17
Betyg
En helt okej deckare som tog upp en del intressanta tankegångar, men annars kändes den väldigt händelsefattig.
Betyg
Jag uppskattade att få läsa om hur en polis börjar sin karriär. Sedan tycker jag om Nilsonnes kvinnoperspektiv och också hennes utsvävningar i Stockholms gatunamn och liknande kulturgeografi. Det är mest sjukhusmiljön jag inte känner någon dragning till att läsa om och det handlar ju de flesta av hennes böcker i den här serien om men jag läser dem med stor behållning ändå just på grund av ovanstående.
Betyg
Deckare som ligger stadigt i mellanskiktet, inte fantastisk men helt ok. Nilsonne fokuserar en hel del på kvinnors krav i yrkeslivet som ska passas ihop med personlig lycka samt att vissa yrkesgrupper (poliser och läkare) inte längre har förutsättningar att göra ett bra jobb på grund av tidsbrist och omorganiseringar.