I det fördolda

På ett hotellrum i Reykjavik hittas den norske ambassadören död. Naken och fastbunden i en stol, med en påse av silke över huvudet. Saken känns ganska klar en sexlek som gick fel. UD i Norge tystar snabbt ner händelsen för att hålla medierna borta. Men vissa detaljer får polisen att misstänka att det trots allt kan handla om mord. Den enda ledtråd man har är att kvinnan som checkade in tillsammans med ambassadören talade norska. När sedan även ambassadören i Wien hittas död råder inte längre några tvivel. Också här vittnar hotellpersonalen om att ambassadörens vackra sällskap var norsktalande. Det verkar röra sig om en kvinna som är ute efter en personlig vendetta. Frågan alla ställer sig är varför. Polisinspektör Lisa Lunde vänder sig till psykologen Sander Mørk för att få råd. Hans sakkunskaper har tidigare varit till hjälp i utredningar och nu börjar läget bli desperat. Man fruktar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maritha .

2014-01-27

Betyg

Nja. Ok men inte mycket mer. En recensent hade enligt baksidan av boken tyckt att det var lätt att fatta tycke för huvudpersonerna, vilket jag inte alls håller med om. De är ytliga och jag bryr mig inte ett dugg om deras vidare öden. Däremot tycker jag att själva kriminalfallet och språket är bra, därav en trea trots allt.

Cindy Kempe

2011-05-16

Betyg

Spännande och allvarlig berättelse.

Betyg

Den här boken var riktigt bra,intressanta personer och bra tempo.Välskriven och verkade genomtänkt.Ser framemot en fortsättning.

Helena Nilsson

2010-07-31

Betyg

Hörde inte klart. Tyckte den var rörig.