I, CLAUDIUS

Graves, Robert

| 1969

Flag from en

184


I, Claudius is Robert Graves' riveting account of Ancient Rome in all its madness and debauchery. First published in 1934, and written in the form of Claudius' autobiography, it endures as one of literature's most celebrated and compelling historical novels.Abhorred by his weakness and viewed by his family as little more than a stammering fool, the nobleman Claudius quietly survives the cruelties, bloody purges and intrigues of the imperial Roman dynasties. From the sidelines he observes the reigns of its emperors: from the wise Augustus and his wicked wife Livia to the sadistic Tiberius and the excellent Caligula. I, Claudius paints a vivid, sometimes funny, picture of the ancient world, highlighting the complexities and politics inherent in Empire-building.Read by Derek Jacobi, one of Britain's best-loved stage and screen actors who famously appeared in the BBC series of I, Claudius.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

K

Katrin Lindh

2019-11-22

Betyg

Ulla Englund

2012-06-10

Betyg

Sett som teveserie bara, men otroligt bra. Efter den är det svårt att ge boken en chans. Och lite historiska uppgifter sitter fortfarande kvar, sanna eller påhittade.

Emelie A

2011-09-29

Betyg

Gud vad fantastisk den här boken är! De berättar julisk-claudiska ättens historia från Augustus till slutet på Claudius regeringstid. Mycket detaljerad utan att bli tuff att läsa för den sakens skull, och ja, romarna hade en tradition när de namngav sina barn som inte precis gör det enkelt för en att hänga med i svängarna, men med sinne för detaljer och med ett litet "kom ihåg" gällande att det är så här det fungerade bland romarna så lär man sig snabbt att komma ihåg de olika karaktärerna. Kommer definitivt läsa om den här boken många många gånger! Tycker att man misstar sig om man fått för sig att den här skall vara som moderna romaner, det är inte så den är menad och därför kan man heller inte läsa den på det viset. Den är skriven av en historiker ur ett historiskt perspektiv, och detta säger också "Claudius", själva idéen för honom i boken är ju att skriva ned *historien* om ätten, inte att skriva ett skönlitterärt verk (vem vet om de ens hade en liknande syn på sådant på den tiden jämfört med vad vi har nu). På samma sätt som du inte kan läsa facklitteratur som skönlitteratur får man inse att det är inte är den "average deckaren". Den är inte ren historiebok, men den behandlar ättens historia och skrivs på ett sådant sätt.