Husmanskonst

Mannerström, Leif

| 2006

Flag from sv

49


"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!" Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept. Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost! Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos - ja, alla välkända läckerheter man kan önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. Leif Mannerström är en prisad och stjärnprydd kock. Smak är hans liv, och han följer sin bestämmelse och skapar vidunderliga upplevelser för alla de matintresserade...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Petra Hansson

2011-08-30

Betyg

Hard-core-husman.

Lars B.

2009-10-16

Betyg

Som Tore Wretmans klassiker - fast mer strukturerad, och i mina ögon bättre. Får den simplaste plätt att framstå som ett konstverk. Jag använder den jämt.