
"Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner." Allt om Mat De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Eller en god hederlig köttsoppa med klimp allmogemat på stjärnnivå som slår vilken asieninfluerad fusionrätt som helst. Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt. Boken inspirerar till att bjuda på husman inte bara till vardags. Rätt tillagad är till exempel lapskojs uppe på nobelbankettnivå. För att inte tala om laxpudding! Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok