Huset på udden

De oskyldiga får lida. Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det. Huset på udden utkom år 1958 och är Agatha Christies personliga favorit. Till skillnad från hennes klassiska pusseldeckare är detta en psykologisk thriller där hon utforskar mänskliga själsdjup och vad som kan driva en människa till mord. I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Ännu en riktig bra bok. Jag förstår att hon kallar berättelsen som sin egen favorit, det är en ovanlig men enkel sammanfattade story och om man skulle frågat mig om författaren skulle jag inte nämnt henne ... synd bara att det slutar lite smörig med "Jag älskar dig" mot alla håll

Blommiga Barbro

2017-10-31

Betyg

Bra början, spännande slut. Mittpartiet tråkade ut mig bitvis. Boken påminner inte direkt om Agatha Christies andra böcker. Helt klart godkänd, men ingenting som jag direkt kommer att lägga på minnet.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!

Susanna Almgren

2016-10-14

Betyg

Det är något visst med språket och berättarkonsten i Agatha Christies böcker som fängslar en från första till sista sidan. Spännande och mysig deckare av högsta kvalitet.

Kim M. Kimselius

2015-12-26

Betyg

Jag samlar på Agatha Christie och har nästan alla hennes böcker. Jag hade inget minne av att jag hade läst den här boken, men när jag började lyssna på den insåg jag att den fanns någonstans där, långt bak i minnet.

Agatha Christie gör mig aldrig besviken, inte heller med denna bok. Hennes pusseldeckare har inspirerat mig i mitt eget skrivande, även om jag inte skriver deckare. Jag tycker om hennes raka, enkla språk som trots sin enkelhet lyckas trollbinda läsaren och hålla en fången ända till sista raden. Så även denna gång.

Agatha Christie är en mästare på deckare. Läs boken!

Yvonne Larsson

2015-06-03

Betyg

Det här är en mörk familjehistoria där Jacko Argyle blivit dömd för mordet på sin adoptivmor mot sitt nekande.Han hävdar att han fått lift med en bil och varit långt ifrån platsen vid mordet. Doktor Calgary, som var den som gav Jacko lift, återkommer till England efter en 2 årig utlandsvistelse inser att han är den som kunnat ge Jacko ett alibi. Calgary söker upp familjen för att berätta att Jacko var oskyldig, men familjen blir inte lättade. Om det inte var Jacko som mördade styvmodern måste det vara någon annan familjemedlem.
Det här är en nyöversätting av en av Agatha Christies bok som utkom första gången 1958 och jag har inget minne av att ha läst den tidigare.Det enda jag har emot nyöversättningarna som gjorts av flera av hennes böcker är det känns konstigt när en person blir tilltalad Mr/Mrs och sen i den fortsatta konversationen blir duad. I övrigt har jag inget att invända, Agatha Christie håller än.

Betyg

ag gillar verkligen designen på dessa nyutgåvor från Bookmark, så himla snygga. Dessutom i nyöversättning som gör att de känns fräscha och up to date. Vilken deckarförfattare hon var, hon kunde verkligen konsten att fånga mystiken från sida ett. Bara namnet på huset är läskigt i sig och dess placering. Däremot tycker jag Calgary är lite blek i personlighet jämfört med Poirot och Miss Marple. Handlingen var typisk Agatha Christie och gillar man deckare så är detta är självklart val.