Hur vi ser på varandra

Bromander, Henrik

| 2005

Flag from sv

60


Hur vi ser på varandra är en märklig samling serier om helt vanliga människor. En ensam bibliotekarie åker till bokmässan i Göteborg och möter en känd författare. En ung serietecknare får i uppdrag att rita en krönika över en adelsätt i ett avlägset slott. En annan ung man lämnar småstaden och ser inget annat val än att bosätta sig i ett lagerutrymme på 2 x 2,5 x 3 meter, ett begränsat utrymme som framkallar hans barndoms demoner när han ligger där i mörkret natt efter natt. Det är känsliga, lyhört berättade historier om människor det på olika sätt gått snett för. Trots att ingen egentligen menar något illa blir allt fel, men historierna är ändå inte tunga eller dystra. Henrik Bromander har en humor och medkänsla som lyckas förmedla hopp. Hur vi ser på varandra skulle kunna vara en lysande novellsamling, men nu är den mycket mer än så: en lysande och nyskapande novellsamling i serieform....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hedenstedt

2019-10-27

Betyg

Läsningen gjorde mig irriterad och lite besviken. Jag tyckte ju Bromanders bok "Bara en kram" var så huvudet på spiken-obehaglig i hur människor är funtade och rekommenderade den för folk för att få prata om innehållet. Nu när jag läser denna känner jag avsmak inför hur sex hela tiden porträtteras ihop med våld och makt.

Lotta Berling

2013-01-12

Betyg

En mycket stark novellsamling i serieformat. Bromander är en riktigt bra berättare med en egen ton. Det är sorgligt och dystert, ibland riktigt svart och hemskt, Ensamhet, utanförskap, brist på kontakt mellan människor. Men några ljusglimtar finns det i mörkret och en riktigt, riktigt bra bok är det. Vill genast läsa mer av Bromander!