Hur ljuset tar sig in

Penny, Louise

| 2020

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN  »Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« The New York Times»Jag älskade allt med den här boken!« Läser just nu »There is a crack in everything. That's how the light gets in.« Leonard Cohen Julen närmar sig och i Québec innebär det en tid av bländande snöfall, glimrande belysning och sammankomster med vänner framför värmande brasor. Men för kriminalkommissarie Gamache faller en skugga över den vanligtvis festliga perioden. De flesta av hans bästa poliser har lämnat mordroteln, och fientliga krafter har börjat samlas mot honom. Så när Gamache får ett meddelande från Myrna Landers om att en gammal vän inte anlänt som väntat till småstaden Three Pines välkomnar han möjligheten att komma bort från stan. Gamache blir förbryllad av Myrnas motvilja att...

L

Lars Persson

2023-03-15

Har läst många bra böcker om kriminalkommissarie Gamache och den lilla idyllen Three Pines men denna är nog den bästa. Den spänner mellan småputtrigt mys i lilla byn till spänning på hög nivå, som vanligt av denna författare enastående personliga gestalter.

Monika W

2021-01-02

Hur ljuset tar sig in är den nionde delen i serien om den kanadensiske kriminalkommissarien Armand Gamache. Tills för bara någon månad sedan var den också den sista översatta. Det är med fasa som jag upptäcker att jag faktiskt snart är ifatt. Så bra är de här böckerna. Till och med så här långt in i serien. Faktum är att jag nog ser det här som den hittills bästa.

Det var så längesedan jag var i Three Pines (förra boken besökte inte byn överhuvudtaget) att jag blev lite överraskad när jag plötsligt var där igen. Det var ett kärt återseende, med både by och alla dessa gamla vänner. Jag har saknat dem. De känns verkligen som riktiga människor och det är vid ett flertal tillfällen som jag tänker "Ja, det är ju typiskt NN". Så verkliga är de. Främst av alla är den fantastiska Ruth. Och även hennes anka. Gud välsigne dem. Eller vad man säger. Julen i Three Pines är den där typen av jul som jag, en gång i mitt liv, skulle vilja fira. Minus bovarna då.

Serien om Armand Gamache är en serie som man helt enkelt bara måste läsa i ordning. Det händer alldeles för mycket med karaktärerna för att man ska få någon riktig behållning om man inte är med hela vägen. Egentligen så hade Hur ljuset tar sig in varit ett riktigt bra avslut på en riktigt bra serie. Allt knyts ihop. Om jag har förstått det rätt så tar något nytt sin början i nästa bok, vilket ju också är spännande. Hoppas jag.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2021/01/hur-ljuset-tar-sig-in-av-louise-penny.html

Ewa H

2020-04-24

Mästerligt! Det sorgliga med denna deckare är att den tar slut och att man måste fråga sig om det är det sista man får läsa om byn Three Pines. Det ser ju också onekligen ut som om det är slutet för Gamacheserien. Detta är en vindlande story med flera delar som var för sig vore värda en egen thriller. De utnyttjade femlingarnas öde och deras baneman, komplotten mot Gamache, Beauvoires öde sammanstrålar i en berättelse med hög spänning och en värme som är obeskrivbar. Bara att läsa och älska!

Anne-Lie Månsson

2013-09-22