Det våras på begravningsbyrån Tranan och kärleken blomstrar i takt med växtligheten. Christoffer och Sandra tar äntligen steget att flytta ihop. Sören ger avkall på livets goda för att vara sin flickvän till lags. Och moster Majken har bestämt sig för att inte leva ensam. Men hur går det med hennes fyrbenta familjemedlem när den nya fästmannen är allergisk?På kontoret tvingas Sandra erkänna för sig själv att hon är trött på delat chefskap. Beslut fattas ständigt över hennes huvud och personalen har fullt av egna idéer. Sandra börjar få nog, men skulle hon klara att driva Tranan utan moster Majken?
2020-11-06
Det här är den sjätte och avslutande boken om begravningsbyrån Tranan i Tranås. Vi får fortsätta att följa Sandra, hennes pojkvän Christoffer och Sandras moster Majken i deras privata liv och livet på Tranan.
Jag har läst alla böcker i denna serie och det känns som att återkomma till sina vänner - tryggt och mysigt. Boken är lättläst med ett enkelt språk som gör att boken har ett flyt, man behöver bara luta sig tillbaka och njuta av att läsa om Tranan och alla karaktärer. Boken bjuder på kärlek, sorg, motgångar, utmaningar och relationer, en härlig blandning av livet i vardagen. Hela serien har varit en mysig och charmig feelgood läsning. Även om det är med lite sorg att lämna Sandra och de andra så känner jag att det kommit till ett bra avslut och jag kan tryggt lämna byrån och alla karaktärer med en skön känsla i kroppen.
2020-10-17
Om jag är sugen på en riktig feelgood, då är det Ewas böcker som gäller. Allt hon skrivit älskar jag.
Med risk att bli tjatig i mina recensioner av Ewas böcker men så här är det!
Som vanligt leverera Ewa en mysig, härlig och väldigt charmig bok i serien om Begravningsbyrån Tranan. Vi fortsätter att hänga med de härliga och lite udda karaktärerna som bildar kärngänget bakom Tranans begravningsbyrå. Ja, de har nästan blivit som min familj och jag njuter av att vara en av dem.
Ewa skriver med ett lätt och trevligt språk och beskriver både personer och miljöer på ett mycket skickligt sätt, jag kan se allt och alla framför mig när jag läser. Det är en mycket viktig detalj för mig i feelgoodböcker, den att person- och miljöbeskrivningarna funkar och ger mig möjlighet att se bilder.
Mitt omdöme:
Så grabba tag i den här härliga feelgood boken, kryp upp med i soffan, tänd ett ljus och njut.
Så marsch iväg och köp böckerna, sedan är det bara för dig att gotta ner dig och njuta.
Feelgood i toppklass och du blir inte besviken när du läser den.
En feelgood som har allt, Du skrattar, du förvånas och du MÅR BRA!
Ett tips: Läs böckerna i rätt ordning då du följer det härliga gänget och deras förehavanden på Begravningsbyrån Tranan.
Här ser du alla delarna i serien och under hittar du länkar till mina blogginlägg. https://bokprataren.blogspot.com/2020/10/harlig-ar-framtiden-begravningsbyran.html