Att lyckas beskriva levnadsden p ngra f rader r en konst. Att gra det s pass fngslande, tragiskt och samtidigt lustfyllt och komiskt som Tomas Kindenberg krver en talang utver det vanliga. I "Hr var det mrkt" trffar du en rad olika karaktrer i olika ldrar och med olika perspektiv p tillvaron. Du stter p drpliga situationer som ibland grnsar till det absurda - drtill med en stor dos sund humor.I dessa ypperliga mikronoveller lyckas frfattaren fnga och blottlgga tillvarons essens p endast ett par stycken. Utver Tomas Kindenbergs senaste novellsamling ingr ocks ett urval mikronoveller frn frfattaren andra bcker "Humoristen" och "Kan du inte bara vara pinsamt tyst" i denna ljudbok.Hr var det mrkt r utsedd till rets Selmaprisvinnare 2020.
Tack s mycket fr recensionsexemplar Tomas Kindenberg!
"Om inte tomten fanns skulle jag gra slut p allt p en gng, det frstr du vl. Han finns och om ngon ngonsin sger dig ngot annat s ljuger de och du kan inte lita p dem, du ska aldrig lita p mnniskor, vuxenvrlden r sjuk och full av lgner, men din vrld, din vrld r magisk."
Hr var det mrkt r en novellsamling med 29 vldigt korta noveller. Den hr r perfekt ifall du har stressigt och inte mycket ver till lsning - men nd vill ha lsning som berr. Jag tycker att Kindenbergs skrivstt r helt fantastiskt; mlande, beskrivande och samtidigt s pass filosofiskt att det stiger mig t huvudet ibland. Kan dock tillgga att jag inte r en s filosofisk person.
Vissa av novellerna lmnade en kvar tnkande p allt mjligt, medan andra var mest jaha. Drav fr den hr fina novellsamlingen 3 stjrnor.
Noveller har inte riktigt varit min grej tidigare men denna var faktiskt riktigt bra! Jag tnker ocks att jag skulle kunna kpa den fr att ge bort till ngon killkompis. Varfr just till en kille och inte till en tjej kan jag inte riktigt svara p. Det knns bara som att en man hade uppskattat den mer. Men jag kan absolut ha fel fr hey, jag r sjlv tjej och gillar den ju. Motsgelsefullt, I know. Men hursomhelst s gillar jag boken och uppskattar sprket. Att rekommendera!