Hotell New Hampshire

Irving, John

| 1981

Flag from sv

1235


John Irvings roman Hotell New Hampshire är en modern klassiker. Den handlar om människors drömmar, om drömmars uppfyllelse, om sorg, kärlek och framtidstro. Den berättar om den amerikanska familjen Berry och dess äventyr i hotellbranschen. Win Berry, berättelsens store drömmare och familjens överhuvud, övertalas att överta en åldrig dresserad björn vid namn State O´Main och en motorcykel med sidovagn. Wins turnéer med björnen ger honom medel att gifta sig med Mary och att avlägga examen vid Harvard. Win, Mary och deras snabbt växande barnaskara etablerar det första av berättelsens tre Hotell New Hampshire i New England... En ung kvinna förklädd till björn, en samling prostituerade med permanenta nattrum, en handfull radikala världsförbättrare, våldtagna kvinnor, blinda hotellvärdar och ett antal vanliga hotellgäster gör vardagen på de två följande Hotell New Hampshire bisarrt dramatisk...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

P

Peter Ramström

2020-11-15

Betyg

😀

E

Ewa H

2015-10-14

Betyg

En fantastisk läsupplevelse! En brokig familjs resa i tiden genom glädje, sorg, dårskap, kärlek, ja genom livet. Drömmarna för dem hela tiden framåt.

Linda Dahlhöjd

2012-10-09

Betyg

Underbar bok! En favorit som fler borde läsa!

Izabela Horn

2012-02-27

Betyg

Jag älskade Hotell New Hampshire, den handlar om en annorlunda amerikansk familj men även om de människor som de får träffa under deras äventyr i hotellbranshen. Detta hade lätt kunnat vara en tragisk bok men John Irving håller en humorisk ton under alla 400 sidor.

H

Helena Karlsson

2011-12-22

Betyg

Läste den för många år sedan. Minns den med värme och glädje. En av de bästa böcker jag läst! Man glömmer den inte i första taget med alla sina udda karaktärer och händelser.

Mattias Lönnebo

2011-11-20

Betyg

Befriande rolig och helt galen. Det är bara det att jag personligen blir lite trött på alla tokerier efter ett tag, det blir lite för mycket av det goda. Ändå är många av skämten oförglömliga och den har ju blivit film. Gillar man galna och dråpliga böcker så ska man helt klart läsa den här.

L

Lars Andersson

2011-09-03

Betyg

Efter att ha avslutat Garp i förtid, så trodde jag inte mycket på Irving, men fick som tur var ett tips på den här boken. Så nära 4 som det går, och jag borde kanske gett den en 4:a.

L

Linnea Johansson

2011-08-05

Betyg

En avdom bästa böckerna jag läst. Händer något nytt och oförutsägbart på nästan varje sida.

Emma Utter

2011-03-14

Betyg

Helt bisarr berättelse med den ena makalösa händelsen efter den andra, skildrad på ett torrt och bitskt vis. Boken bjuder på en hel mängd gapskratt även om historien på många sätt är djupt tragisk. För mig räcker den inte ända fram... Garp var så mycket bättre!

M

Malin Näslund

2010-09-28

Betyg

En bok jag läste i sena tonåren och som sedan dröjt sig kvar. Scener med den uppstoppade hunden i attackposition är för mig väl bevarat i minnet. När jag rekomenderade den för min sambo för nått år sen som en rolig och varm bok blev han mycket förvånad efter läsning för han tyckte den var tragisk. Så kanske dags att åter igen läsa den för att se att betyget håller ännu.

Petra Norstedt

2010-07-15

Betyg

Inte lika bra som Garp

M

måd frelin

2009-12-13

Betyg

Läste den som tonåring och blev överlycklig då...