Hornsgatan

Brunner, Ernst

| 2009

Flag from sv

42


Hornsgatan i Stockholm är en brokig, stökig, hårt trafikerad gammal paradgata för både plebejer och patricier. I sin nya roman ger sig Ernst Brunner djupt in i myllret av yviga konstnärer och tatuerare, ballongfarare och Pridedemonstranter, en klunga människor som kan föra tankarna till persongalleriet i Fredmans epistlar. Och han väcker till liv den stad som slumrar under trottoarer, gator och torg, det urgamla Söder som sakta rest sig ur Mälaren. Ett Söder där det en gång fanns en insjö, där stadens gator var stigar med plank på bägge sidor och bak planken var grönsakstäppor. Bredast var stigen som saknade namn men blev Hornsgatan.Hornsgatan knyter an till Ernst Brunners framgångsrika roman Kocksgatan från 1991. Persongalleriet är ett annat, stämningen och intensiteten är densamma. Två gator, två livstrådar knyts samman tvärs över Södermalm.Ernst Brunners lyrik aktualiseras...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Johnson

2012-05-26

Betyg

En bok med alldeles för många karaktärer. Rörig.

Ethel Åslund

2012-05-19

Betyg

Hornsgatan. Södermalm. Ett antal personer, några heta sommardagar. Folk som lär känna varann, folk som känt varann för länge sedan. En del kanske lite väl tokiga. Jag gillade stämningen, och stilen. Kommer att läsa mer av Ernst Brunner.

C

Christer Bergström

2010-08-30

Betyg

Kommentera...

Einar Hestmann

2009-09-27

Betyg

Bitvis bra passager, historisk intressanta och underhållande satiriska skildringar från Stockholms söder - men som roman känns den något osammanhängande. Möjligen bidrog mitt lätt okoncentrerade mp3-lyssnande till att jag inte kom helt in i boken. Men ändå var boken var mycket läsvärd och givande.