Honung och ättika

Tyler, Anne

| 2017

Flag from sv

21


William Shakespeares Så tuktas en argbigga har i Anne Tylers moderna version blivit en lekfull, smart och bitsk kärleksroman. Med humor och värme förflyttas den 400 år gamla komedins handling till ett nutida Baltimore, med ett uppdaterat persongalleri och en lika charmig som egensinnig familj i huvudrollen.Kate Battistas liv har gått i stå, hon jobbar halvhjärtat på en förskola och bor tillsammans med sin truliga tonårsyster och excentriske far i föräldrahemmet utan några större framtidsplaner. Den yngre systern Bunny bryr sig mer om att hata köttätare och smyga ut med killar än att hjälpa till i hushållet, och doktor Battista är för det mesta i labbet där han efter många år tycker sig vara på väg mot ett genombrott i sin forskning som kan hjälpa miljoner människor. Men hans oumbärlige assistent Pjotr Tjerbakovs studentvisum är på väg att gå ut och omintetgöra vidare framsteg och doktor Battista...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-09-07

Betyg

Superb roman med mycket humor. Men så har heller Anne Tyler aldrig kommit att göra mig besviken. Fem stjärnor. Läs den!

Blommiga Barbro

2017-08-27

Betyg

Anne Tyler tolkar här Shakespeares: Så tuktas en argbigga på ett modernt sätt och som vanligt lyckas Anne Tyler med det hon skriver. Boken är rappt skriven, fylld med härliga karaktärer och med en både knasig och underhållande handling. Kanske ändå inte Anne Tylers bästa bok, men hon har skrivit så pass många bra romaner att det kan vara svårt att rangordna dem.
Dessutom här i en fantastiskt bra uppläsning av Cecilia Walton Agrell! Jag hoppas att fler böcker av Anne Tyler kommer som ljudbok så småningom.
Mitt slutbetyg blir, en 5:a! Kan varmt rekommenderas!