Hon som bar skammen

Det här är Helena von Zweigbergks tredje kriminalroman - en både spännande och insiktsfull psykologisk thriller där skamligheter avslöjas och kärlek och hat väcks där man minst anar det. I Hon som bar skammen får vi möta Laura, en av de intagna på kvinnofängelset där prästen Ingrid Carlberg arbetar. Hon är en vacker och skör kvinna i 60-årsåldern, dömd för narkotikabrott men som med hjälp av långvarig terapi har lyckats komma till rätta med sig själv. Nu har hon skrivit en bok där hon berättar om sitt tragiska liv som prostituerad och narkotikakurir. Ingrid blir indragen i ett livsfarligt spel som utsätter både henne själv och omgivningen för stora faror. Helena von Zweigbergk har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges främsta kvinnliga kriminalförfattare. Hennes tidigare böcker - Det Gud inte såg (2001), har hittills sålts i över 70.000 ex och Kärleken skär djupa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2018-10-20

Betyg

Jag trodde först att det här var den andra boken i serien men tydligen är det den tredje. Den tredje av fyra och utan tvekan också den sämsta. Jag har tyckt mycket om de tre andra böckerna om den ganska nyfikna fängelseprästen Ingrid som leker detektiv och lägger näsan lite i blöt. Den första och konstigt nog den sista boken i serien har jag gett högsta betyg på. Även den andra boken var bra, men den här boken som är 100 sidor längre än de föregående böckerna är fylld med så mycket utfyllnad om Ingrid och Anders privatliv att jag nästan somnar till i läsfåtöljen. Sen tyckte jag inte att deckarintrigen var lika bra som föregående böcker. Jag kan varmt rekommendera de andra tre böckerna i serien, men den här tilltalar mig inte särskilt mycket, fastän den är välskriven.
Slutbetyg, en 2:a!

Karl-Anders Molin

2014-03-28

Betyg

Pinsam dålig faktagranskning. En städerska som hade 15.000 kronor i månadslön får knappast 13.0000 kronor i månaden som sjukpensionär(!!!) i 55 årsåldern. Pinsamt! Med så uppenbara brister i faktagranskningen tappade jag intresset redan i början och när inte ens språket var särskilt bra var det inte lockande att fortsätta läsa.

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Inte speciellt bra.

Annelie S

2010-05-28

Betyg

Slöseri med tid. Lyssnade i 14 timmar totalt och det gav mig inget annat än en avsky för huvudpersonen som var så mesig att man ville kräkas. Tur att jag bara lyssnade medans jag satt i bilen och ändå inte hade annat för mig än att köra.