Ljudbok

Hon hette Esmeralda

Tunberger, Minna

| 2021

Flag from sv

11


Familjehemsmamman Melindas egna ord om kampen för barnen.Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många. Vi lär även känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Inte minst får vi följa Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring ? en kamp som leder till en lagändring där man äntligen börjar ta hänsyn till barnets bästa.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Läsvärd bok som berör ett tungt och jobbigt ämne. Fick mig att tänka till en hel del under läsningen.

Betyg

I denna bok bok får man läsa familjhemsmammans Melindas historia - hennes ord om det tragiska fallet om "Lilla hjärtat", fallet som berörde hela vårt land. Hur 3-åriga Esmerlada sveks av myndigheterna och om Melindas kamp för att få till en förändring så att inte detta ska upprepas så att fler barn blir svikna eller mister livet.

Wow vilken bok, får man ens skriva wow när boken bygger på en så tragisk händelse då ett litet barn mist livet för att samhället inte stått upp och bakom detta barn….men jag tror att ni som läst boken förstår min känsla. Jag har nog aldrig blivit så tagen och gripen av en bok som denna, så hjärtskärande att läsa och många tårar har runnit nerför min kind, vilken stark historia. Boken är skriven på ett så fint och respektfullt sätt som verkligen berör. Både historien om Esmeralda, Melindas egna känslor och den kamp som Melinda för när det gäller att rädda "Lilla hjärtat", kärleken till alla barn som passerar hennes hem, och viljan att förändra lagstiftningen för att fler barn inte ska råka ut för samma sak som Esmeralda. Vilket hjärta och vilken eldsjäl Melinda är - jag är full av beundran och tacksamhet för att hon tar upp kampen för dessa barn - vi är så många som har följt denna tragiska händelse och tycker att det är helt makabert hur samhället agerat i detta fall, så TACK Melinda för din kamp och kärlek du ger.

Betyg

Betyg: 5 av 5 - 📚 - Oj, vilken bok. Oerhört tung att läsa, även fast den är välskriven och lättläst. Jag har ju, som säkert dom flesta andra, följt Esmeraldas öde i media, så det var ju ingenting nytt som framgick i boken. Men att läsa Melindas egna ord om allt från när Lilla Hjärtat kom till henne, till allt efterspel efter hennes fruktansvärda död, det var väldigt starkt, och mycket berörande. Boken är oerhört viktig, och jag tycker att alla borde läsa den. Rekommenderas varmt.