Ljudbok

Högläsaren

Schlink, Bernhard

| 2005

Flag from sv

660


CD-bok Uppläsare: Krister Henriksson Michael är femton, Hanna tjugo år äldre. Hon är en vuxen kvinna som lever ensam och arbetar som spårvagnskonduktör. Hon är vacker, sensuell, bräcklig och auktoritär, på samma gång gåtfull och rättfram. Deras möten blir en ritual: han läser högt och de älskar. Men Hanna försvinner, spårlöst.Efter år av saknad ser han henne. I en domstol på de åtalades bänk där hennes livs stora hemligheter ska komma i dagen...!

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Zack Simone

2017-07-13

Betyg

Fint berättat, poetiskt språk. Den styrande moraliska principen stör därför inte (så mycket).

I

Inger Mårtenson

2014-02-04

Betyg

Efter Högläsaren läste jag novellsamlingen Kärleksflykter, som jag kom att tycka mycket om. Täta små berättelser ofta med ett moraliskt dilemma ...mycket bra!

I

Inger Mårtenson

2014-02-04

Betyg

om förtoligheten mellan två människor en kvinna och en mycket yngre man just efter andra världskriget och boken avslutas så att läsaren stannar kvar i boken dillemma eller etiska och moraliska fråga.

Maria Jönsson

2012-08-14

Betyg

Svår att betygsätta men närmare en fyra än en trea. Intressant perspektiv.

C

Ciccis bokblogg

2012-04-19

Betyg

Det är en oerhört känslosam och bra berättelse om en udda relation och även om Tysklands nutidshistoria. Boken är så välskriven att det känns som det verkligen är Michael som har skrivit boken, alltså att berättelsen är självupplevd.

Betyg

Annorlunda bok där det händer en massa saker men som egentligen inte har någon direkt handling. Boken är ganska tunn, mycket lättläst och enkel att komma igång med.

I

Inger Mårtenson

2011-12-07

Betyg

Jag har boken i min hand och jag har en ljudbok men jag har i skrivande stund bara sett filmen som är strålande. I filmen är upplösningen ett stort etiskt dilemma och jag börjar undra vad som är rätt och vad som är fel och allt som finns där emellan. Jag återkommer när jag läst boken eller lyssnat på den.

Anna-Karin L

2011-01-18

Betyg

Första boken vi läste i bokklubben och boken var fängslande även om jag inte riktigt gillade huvudpersonerna. Tvivlar på att det var kärlek...

Amelie Adrielsson

2010-11-30

Betyg

Tyckte inte oken räckte ända fram. Något saknades och den kändes inte ärlig utan konstruerad. Enda anledningen till att jag läste klart var att jag ändå ville veta hur den skulle sluta och det är tackvare det som jag ger den två stjärnor.

Nils Thor

2010-05-26

Betyg

Bra, fängslande.

Ulla Englund

2010-04-04

Betyg

Nåja, läst och läst; filmen var toppen!

Anette B

2010-02-05

Betyg

Det var vår första Bokklubbsbok och jag blev besviken på valet jag gjort. Hade höga förväntningar. Inför träffen gick jag igenom boken lite igen och upptäckte att jag fick en helt annan bild av handlingen nu när jag visste vad som skulle hända. Ska absolut läsa den en gång till.

Engelska Väninnan

2010-02-04

Betyg

Handling: De har massor med sex en sommar sen försvinner hon. Han återser henne 10 år senare som juridikstuderande. Hon är anklagad för ohyggligheter som vaktare vid koncentrationsläger. Jag uppfattade inte alls att det var frågan om kärlek mellan dem. Kan vi säga att han blev hennes sexslav? I alla fall: Jag tyckte inte om boken. Kanske för att jag hjärtligt avskydde bägge huvudpersonerna.

Gunvi Lundqvist

2010-01-30

Betyg

Läser här att den finns som film, skall bli en njutning att se den, finns förhoppningsvis på DVD.

Betyg

kom på nu, att det är den här boken som är THE READER. Jag läste boken för åratal sedan och var inte särskild överväldigad... Filmen är mycket bättre. Jag minns att jag läste boken på en flygplats och att pappa hade skickat den till mig i Karibien.

kristina johansson

2009-07-12

Betyg

En annan favorit. Jag hade sett filmen innan och var bara tvungen att läsa boken och inte blev jag besviken heller. En fem etta!