I "Hodejegerne" møter vi den sjarmerende kjeltringen Roger Brown, en mann som tilsynelatende har alt. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, han er gift med den altfor vakre galleristen Diana, har en flott villa - og lever over evne. Samtidig driver han et farlig spill som kunsttyv. På en vernissasje presenterer hans kone ham for nederlenderen Clas Greve. Ikke bare er Clas den perfekte kandidaten til toppstillingen i elektronikkfirmaet Pathfinder, han er også i besittelse av "Jakten på det kalydonske villsvin", et nærmest uvurderlig bilde av Peter Paul Rubens. Roger øyner sjansen til å bli kvitt alle økonomiske problemer - og gir seg ut på sitt største kupp. Men brått er det ikke økonomien som er hans største problem lenger ... Handlingen fører oss fra samfunnets pengeelite til en underverden av torpedoer og svindlere, og vi opplever de mest utspekulerte drap, forfølgelsesscener...
2019-06-30
Tycker att Nesbö skriver på ett bra flytande sätt som gör det lätt att läsa. (Översättaren ska såklart ha credit här också, likt alla mina recensioner om Nesbö)
Spänning i bladvändarform.
2015-12-29
Osympatisk huvudperson är oförtjänt tursam. Om en bov som tycker han är smart men faller på eget grepp. Rolig och spännande.
2015-01-27
En riktig bladvändare! Gillar den verkligen. Läste den snabbt eftersom den är så spännande! Blev överraskad av åtminstone en sak, om inte flera, i upplösningen. Tummen upp!
2014-12-26
Det händer mycket hela tiden, men mycket verkar överdrivet och otroligt. Helt OK om man "bara" vill underhållas.
2014-03-18
Den här boken når inte på långa vägar upp till Nesbös böcker om Harry Hole. Den har ett helt annat tempo men är också helt annorlunda språkligt. För mig är den lite ytlig men jag kommer på mig själv med att småskratta ibland. Hyfsad spänning med ironisk och komisk underton. Stark 2:a
Underhållningsroman över medel. Stilen är lite knagglig, i det att författaren kramar in både relationsdramatik, orientalisk exotism (spåret borde utvecklats!), hårdkokt noir-action och CSI-splatter om vartannat, med ganska tvära kast och osofta gränsdragningar däremellan. Upplösningen är mycket raffinerad. Boken är enligt uppgift skriven på 3 månader, som del i ett projekt att samla in pengar till välgörande ändamål, och en välgrundad gissning är att den tillhör de sämre från Norges störste deckarstjärna.
Den här boken gillar jag. Även om intrigen är på gränsen till för krånglig för mig att förstå och även om vissa komplikationer vrids något halvt varv för mycket överväger den spännande storyn och det lite kärva språket, som jag tycker mycket om. Spänning och humor från första till sista sidan!
2012-05-07
Inte lika bra som böckerna om Harry Hole, fast helt OK. Skulle tro att filmen faktiskt är bättre än boken. En ganska "kort" story.
2012-02-08
Jag har lyssnat på Jonas malmberg när han läser Jo Nesbös bok ”Huvudjägarna”
Det är en fristående triller av den redan mycket berömde författaren
I handlingen har vi den kortväxte Roger Brown som är, om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter. Han har en mycket vacker hustru, en alldeles för dyr villa och hustruns kostbara kontgalleri införskaffat på grund av dåligt samvete. För att bekosta sina dyra vanor kopplar han samman arbetet med brott och stjäl mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
Det visar sig att Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, även brottets, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen. Diana som vill ha ett barn och sitt konstgalleri och deras dyrbara livsstil.
Nu börjar ett spännande drama med överraskande vändningar. Allt läst med inlevelse av Jonas Malmsjö.
2012-02-03
Denna bok får
Mig att tro att författaren driver med läsaren. Den sämsta av hans böcker.
Intressant story som knyts ihop snyggt på Nesbøs sedvanliga sätt, men till skillnad från Harry Holes superhjälteliknande egenskaper så är karaktärerna här svårare att acceptera. Snäppet för otrovärdiga för den här berättelsen. Trots allt en läsvärd, underhållande skröna som jag kan tänka mig gör sig bra på film. Ska se den snarast.
2011-10-26
Lyssnade på den här som ljudbok i somras, det tog 5 minuter så var man helt fast, superbra bok!
2011-09-19
Ganska trög och lite tråkig inledning och först i mitten av boken började det tända till. Det är andra hälften av boken som gör att jag ändå ger Huvudjägarna en 4:a.
2011-09-06
Nesbo gör det bra, gillar boken starkt och då den är lättläst och lättsmält blir det mycket bra underhållning för stunden!
2011-02-27
Jag undrar om Jo Nesbo hade en bok att leverera till Piratförlaget. Inte var denna bok något vidare man kan välja att inte läsa den för att kunna hitta en annan bok som är bättre.
Det är alltid kul med spänningsromaner som har en annan infallsvinkel än polisutredningar. Även om jag verkligen gillar Harry Hole-böckerna. I Huvudjägarna får vialltså inte följa polisen utan vi får följa de på andra sidan lagen.
Det är högt tempo i boken och den är riktigt spännande. Detta är en bok som jag har väldigt svårt att lägga ifrån mig. Jag har de senaste dagarna helt försvunnit in i Roger Browns värld. Precis som flera av Nesbøs böcker innehåller även denna bok många vändningar och slutet överaskar. I Huvudjägarna är det mer lagom många vändningar. I Pansarhjärta blev det lite för många.
Språket känns väldigt medvetet, akademiskt och maskulint (kan man säga det om ett pråk? Men det är det bästa ord jag i skrivande stund kan komma på). Nesbøs sätt att använda språket faller mig verkligen på läppen.
Jag gillar Nesbøs lite underfundiga humor och i Huvudjägarna får denna humor till min stora glädje ännu mer plats. Man kan till och med sträcka sig så långt som att säga att historien är lite skruvad (i bästa betydelse).
Boken är med andra ord spännande, humoristisk och riktigt underhållande.
På www.bokbrus.se kan du läsa fler ljudboksrecensioner.
/Pia