Hjärtslaget i Rosengädda

Hamberg, Emma

| 2017

Flag from sv

99


Emma Hamberg aktar sig för pekoral och sentimentalitet. Det här är människor som brottas med sina liv på riktigt, med alla motstridiga känslor i ständig beredskap. Visst kan vi tillåta dem ett lyckligt slut och en hejdundrande fest. Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten Förändringens vindar viner över Rosengädda. NärFarbod öppnar en läkarstation i byn utlöser det enkedjereaktion av nybyggaranda. Handelsbodenrenoveras upp, en förskola startas och plötsligt ärdet fler som gifter sig än begravs i Rosengädda.Halleluja det var verkligen på tiden! Farbods passionerade tro på byn smittar alla. Ellernästan alla. Tessan känner sig snarare övergiven.Hennes restaurang är tillfälligt stängd efter attdet regnat in vatten i stationshuset, Farbod är meruppslukad av sitt läkarhus än av Tessan samtidigtsom dottern Marta helst av allt vill sitta i Smörkullasbibliotek tillsammans med godsägarinnanCharlotte....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese

2021-06-29

Betyg

Fjärde och sista delen i Rosengäddaserien. Fantastisk läsning även denna, trots missförstånd och förvecklingar som lyfter en lite annan typ av ångest än i de tidigare böckerna. Ett värdigt slut på serien.

Jan Banan

2020-10-21

Betyg

En värdig avslutning på en fantastisk bokserie. Känns nästan lite vemodigt att det inte blir mer av dessa människor.

M

Maria B

2020-07-28

Betyg

Lika bra som tidigare böcker om Tessan, Bella och de andra.

K

Kristin Gezelius

2019-07-31

Betyg

Lättläst och mysig

F

Frida

2019-02-21

Betyg

Hade önskat de kom fler böcker i serien! Härliga omgivningar beskrivs och karaktärernas märkliga personligheter underhåller!

M

Moa Lundberg

2019-01-03

Betyg

Feelgood

Helena Rasmusson

2018-07-12

Betyg

3+ får denna sista delen av serien om Rosengädda! Småsöt & smårolig! Lättläst!

jenny lorefors

2018-05-07

Betyg

Lättläst mysbok

V

villa-freja.se

2018-04-12

Betyg

Jag älskar Hambergs sätt att skriva. Det här är feelgood, men det blir inte platt, inte stereotypt eller det minsta klyschigt, utan bara verklighetstroget. På riktigt. Hon skriver rappt och humoristiskt med ett uns allvar och nailar karaktärerna på ett målande sätt.

Hamberg lyckas med bravur bygga ihop, inte bara en feelgood, utan en kvartett med trovärdig gestaltning och handling. Så tråkigt, så tomt, nu när serien om Rosengädda är slut.

K

Katarina Rosenqvist

2018-03-25

Betyg

Jag älskar Rosengäddaböckerna! Läs dem nu! Feelgood på hög nivå!

Maria Olofsson

2018-01-31

Betyg

Älskar alla Emmas böcker! Och det var ett kärt återseende att träffa gänget i Rosengädda igen. Alla karaktärer blir så levande när Emma beskriver dem, man har dem verkligen hos sig! Märktes att det var sista boken i serien för allt knöts samman perfekt!

K

karolina liljedahl

2018-01-18

Betyg

Kan inte sluta läsa!

Annika Olsson

2017-10-28

Betyg

Tycker mycket om hennes böcker om Rosengädda men denna fångade mig inte lika mycket som de andra.

T

Therese

2017-09-14

Betyg

Hamberg gör en verkligen inte besviken. Den här fjärde och sista delen om människorna i Rosengädda är precis lika underhållande och välskriven som de övriga böckerna i serien. Riktigt bra!