Ove er lege. Han er gift. Han har barn. Han er en mann som ikke vil noen noe vondt. Men han klarer ikke la være å by på seg selv. Han er utro når han er 33, han er fortsatt på kvinnejakt når han har passert 60. Han er utro mot sin første kone med kvinnen som blir hans andre. Han er utro mot henne òg. Han glir fra forhold til forhold, fra kvinne til kvinne, fra sin gode, kloke, stabile Wenche til den følsomme skuespilleren Marion og videre til flere, og yngre, kvinner. Og hver gang er det alvor. Hver gang ser han muligheter. Hver gang tror han ingen skal sitte forsmådd tilbake. "Hjem til meg er både typisk marsteinsk og overraskende annerledes. Den er lett og underholdende, og ubehagelig skarp i kantene. Trude Marstein på sitt beste, med andre ord."Turid Larsen, Dagsavisen
Vilken stark och kraftfull roman det här är. Marstein har jag läst tidigare, men det här är definitivt det bästa hittills. Den är så skickligt iscensatt. Jag tror att man kan läsa boken på flera sätt. Det handlar i stora drag om kvinnliga och manliga synsätt, hur saker kan ske i förhållanden, vilka saker parterna accepterar eller inte accepterar. Bakgrund, klasstillhörighet och det yttre och det inre hos människor. Jag tycker boken är mycket sorglig på ett visst vis men samtidigt, och det är nästan outhärdligt bra, belyser författaren en rad ytterst viktiga frågor, insikter om hur ett bra förhållande kan fungera och sen dess direkta motsats.