Hjärnrevolutionen

Norberg, Johan

| 2012

Flag from sv

32


Det här är en bok om intelligens. Idéhistorikern och debattören Johan Norberg har skrivit en vindlande översikt över hjärnans och intelligensens betydelse för hur vi fungerar i samhället, och samhällets betydelse för hjärnan. Allt du gör påverkas av din hjärnas uppbyggnad, men också tvärtom: allt du gör påverkar hjärnans uppbyggnad. När du läser och reflekterar förändras din hjärna. Nya förbindelser uppstår mellan hjärnceller, andra förstärks och andra försvagas. Forskningen om hjärnan och om intelligens har gjort dramatiska framsteg under de senaste decennierna synen på hjärnan som statisk och med specialiserade delar stämmer inte med dagens rön inom neuroplasticitet, neurogenesis och epigenetik. Läs mer om Johan här. Johan Norberg skriver om genernas och uppväxtens betydelse för intelligensnivån och han tar upp framtidens brännande frågor, som teknikens möjlighet till både...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

H

Hans Christian Cars

2014-12-13

Betyg

Lättläst. Välskriven. Bra Information i ett svårt men viktigt ämne.

Lina Zackrisson

2014-07-20

Betyg

Superintressant

Karin .

2014-06-28

Betyg

Bra underlag för diskussioner, precis som andra böcker om hjärnan. Hjärnan som vi fortfarande vet så väldigt lite om.

Sandra Björn

2014-04-08

Betyg

Väldigt spännande och fascinerande läsning. En del nytt, men det kändes också för mig som att jag redan läst mycket av det innan. Hm. Det vore himla bra om många läste på mer om hjärnans funktioner och intelligens dock, det skulle bidra till oerhört mycket mer förståelse för olika människors tänkande och resonerande tror jag.

Anna-klara Akar

2013-01-02

Betyg

Egentligen är det en trea. Det är inget fel på boken. Intelligens finns, det går att mäta, intelligens och en kreativ hjärna påverkar ditt liv. Du kan träna din hjärna. Ja.....Norberg berättar och belägger. Och .... Mitt problem med boken är att jag har läst det förut. Det finns redan massor med såna här böcker. kanske är jag orättvis för boken är inte dålig. Absolut inte men, jag har hört det förut och när jag plockar på mig en bok eller läser en text av Norberg förväntar jag mig så mycket mer. När jag läser Norberg förväntar jag mig såndär träning för hjärnan. Jag förväntar att få läsa nåt nytt! Jag förväntar mig att kanske bli provocerad! Att bli utmanad i mina åsikter! Att bli berörd! Ska ni läsa en bok av Norberg läs inte den här. Läs hans böcker om migration, liberalism, ekonomi eller hans minnesruna över Johnny Munkhammar istället.

Konstaterar att jag inte fick reda på nåt nytt om mig själv heller. Har vetat sedan gymnasiet att IQ test inte var min grej och jag då är ganska dum i vissa avseenden. Jag klarade inte ens instruktionen till testet. Så kan det gå.