Hjärnkoll på maten

Eldh, Gunilla

| 2010

Flag from sv

36


I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker - och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker - kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan. I Hjärnkoll på maten beskriver författarna olika strategier som kan rädda dig från att hamna i snabbmatsträsket. Du får hjälp att hantera farliga fällor som lunchrestaurangen, fikapausen på jobbet och fredagsmyset i tevesoffan. Livsmedel som är bra för både hjärna och hjärta är grunden för en slankare livsstil. En bra början är att rensa ut skräpmaten från kylskåp och frys. Nästa steg blir att lägga om rutten i matbutiken och fokusera på råvaror som ger långvarig mättnad. I boken ger författarna idéer och inspiration till smartare...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Eva Ljungstedt

2012-07-17

Betyg

Superbra inspiration för mig som inte kan följa recept, utan lagar mat på känsla.

Lena L

2011-02-16

Betyg

Ytterligare fördjupning i hur vår hjärna ställer till det för oss. Tips på bra mat etc. Tyckte dock bättre om föregångaren "Hjärnkoll på vikten".

harriet karlsson

2011-01-20

Betyg

Lärorik, inte så nytt.