Hjärnknäppt : quirkology, den ovanliga vetenskapen om våra vanliga liv

Wiseman, Richard

| 2008

Flag from sv

7


Bland alla de underligheter och konstiga psykologiska samband som professor Wiseman undersöker i sin häpnadsväckande bok Hjärnknäppt finner vi bevis för att det stjärntecken vi är födda i verkligen har betydelse för vår personlighet. Fast bara om vi tror på astrologi.      I Hjärnknäppt får vi också veta att de flesta av oss är usla på att upptäcka lögner och bedrägeri. Vi får dock lite hjälp på vägen: Richard Wiseman ger oss några enkla tumregler för att avslöja lögnare (till exempel att de påfallande sällan använder ordet jag).      Andra områden som Wiseman gör djupdykningar inom är fenomen som tur (kan man vara född med den?), vidskeplighet (har dödat miljoner människor), beslutsfattande (det är svårt) och världens roligaste skämt (jo, det finns ett par).      Kort sagt i denna häpnadsväckande bok finns många...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maria Gustavsson

2012-01-10

Betyg

Det var ytterst få fakta/kapitel/experiment som faktiskt sa någonting. Det mesta var bara konstateranden, vilket jag tyckte var synd.
Den mest intressanta delen var den om lögner, dock så visste jag nästan redan allt som boken berättade. Jag orkade inte läsa färdigt den.