Hjälten

Koontz, Dean

| 2010

Flag from sv

93


"Är du han?""Vem skulle jag annars vara?""Du ser så vanlig ut.""Jag jobbar på det."Timothy Carrier brukar ta en öl efter jobbet i sin väns bar. Han tycker om att slå sig i slang med barens mer excentriska gäster. Men den nervöse mannen som sitter bredvid honom just den här kvällen har blandat ihop Tim med någon helt annan och mannen ger honom ett brunt kuvert fullt med pengar."Tio tusen nu. Resten får du när hon är borta."Innan främlingen går lämnar han ett fotografi av den vackra kvinnan som ska dö, och hennes adress. Men det blir snart ännu värre. Tio minuter senare slår sig en annan främling ned bredvid Tim. Den här mannen är en kallblodig mördare som tror att det är Tim som har lejt honom. Tim tänker snabbt och säger:"Jag har ändrat mig. Du får tio tusen för att inte göra någonting. Vi kan kalla det för ett inte-döda-arvode."Han behåller fotografiet och ger pengarna till yrkesmördaren....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2014-10-19

Betyg

Helt ok Koontzbok. Samma stil som alltid, men jag blev inte lika fast som tidigare böcker jag läst.

M

Mattias Skagerholm

2014-07-25

Betyg

Platt, klyschig och för det mesta intetsägande men ändå väldigt trevlig spänning. Och är det någonting Koontz är bra på så är det att skriva engagerande psykopater. Detta är absolut inget undantag. Stabil action-thriller men förvänta dig inget mer.

Jasmina <3

2014-07-03

Betyg

Denna bok var helt okej men den nådde då inte högre upp än en 3a tyvärr

E

Evert Nilsson

2013-06-25

Betyg

Ett perfekt hantverk med en intelligent politisk knorr på slutet med oavsiktliga anknytningar till dagsaktuella visslare/landsförrädare i USA. Läste boken under mycket speciella omständigheter, på ett sjukhus under midsommar och då fungerade den mycket bra. Den skulle säkert bli en äcklig film men som läsupplevelse är den bra.

Nicklas Björk

2013-05-27

Betyg

När jag läste bokens baksidoinfo kände jag ett härligt pirr som genomsyrade hela kroppen. Upplägget tilltalade mig och historien doftar Hitchcock. Tyvärr misslyckade boken med att leva upp till mina förväntningar. Dialogen är ett tafatt försök till att leva upp till hård noir-stämning, men blir mer parodiskt samt huvudpersonerna känns ointressanta. Den enda karaktären som väcker intresse är lönnmördaren och det är han som är bokens räddande faktor. Synd på ett så lovande upplägg. Godkänt.

Iris Eriksson

2013-03-08

Betyg

Detta är andra boken av Koontz som jag läst, den första var Psykopaten, som jag älskade! Denna var också väldigt bra, en aning långsam i början kändes det som, trots att allting började direkt. Det jag tyckte var.. både bra och dåligt, var att alla samtal de förde med varandra i tre fjärdedelar av boken var ironiska och skämtsamma, typ. Alltså, ni vet i filmer när en situation verkar helt omöjlig och allt är helt svart, så säger huvudkaraktären någonting roligt om allt det hemska, typ sådana kommentarer hela tiden, vilket gjorde att allt kändes så himla.... distanserat. Svårt att förklara. Men det var spännande hela tiden sedan och det blev lite allvarligare konversationer längre in i boken, även om alla skämt och så var roliga de med. Men i alla fall, en bra bok och Koontz är väldigt duktig på att skriva intressanta karaktärer.

Carina Olsson

2012-07-02

Betyg

Bra och spännande men blir ändå inte mer än en svag fyra i betyg.

Mia Hamrin

2012-05-28

Betyg

Helt underbar bok. Mycket spänning och en väl genomtänkt bok. Lite annorlunda jämfört med hans andra böcker. Helt klart läsvärd!

janne lindh

2012-05-06

Betyg

Spännande, välskrivet och ofta med en humoristisk dialog. Men liksom Stephen King har han den negativa amerikanska förmågan att ödsla allt för mycket krut i onödan.

Monika W

2012-03-29

Betyg

Det fanns en tid när Koontz böcker nästan skrämde vettet ur mig. Så är det inte längre. Om han skriver mindre otäckt eller om jag är mindre lättskrämd, det vet jag inte, men något har hänt. Hjälten är visserligen ingen skräckhistoria, rent genremässigt, utan mer en thriller. Det hade ändå kunnat vara riktigt otäckt, men jag känner det mer som att det bara blir för mycket. Less is more, är en devis som faktiskt stämmer väldigt bra och kanske borde fler ta till sig det.

Liam Olsson

2011-10-23

Betyg

Kul idé till en bok. men romans-vinkeln hade han kunnat skippa, Koontz klarar inte av romantik det blir bara larvigt och förutsägbart!

Sussie S

2011-09-09

Betyg

Har läst flera Koontz men denna var ganska platt.

Britt-Marie Kullin

2010-07-01

Betyg


Det här var min fyrtionde bok av Dean Koontz. Han har alltid varit min näst bästa favoritförfattare, efter Stephen King.

Förut skrev han ju mest skräckböcker. Men nuförtiden så tycker jag att hans böcker är mer som kriminalromaner.

Jag tycker om hans sätt att skriva. Även när det är som mest spännande, så är det alltid mycket humor i.

Den här boken var lättläst, spännande, rolig, och inte förutsägbar. Kan helt klart rekommendera den.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )