Hjälparbyrån. Fallet med sjömonstrets förbannelse

Edfeldt, Daniel

| 2016

Flag from sv

2


Simon och Nova simmade genom det täta sjögräset. Vattnet bubblade och skummade omkring dem. Men sjömonstret var snabbare. Det var redan ikapp. Nova kände hur det nafsade efter hennes fötter. Om någon sekund skulle monstret sluka dem! Tvillingarna Nova och Simon startade sin halvhemliga hjälparbyrå när de hade som allra tråkigast en varm sommardag. Efter det första uppdraget förstod de att fantastiska varelser och magiska platser finns runt hörnet för den som vågar titta efter ordentligt. Men Hjälparbyråns andra uppdrag är svårare än det första. Nova och Simon följer med den mystiske Julian till botten av en djup sjö. Där upptäcker de att det vilar en förbannelse över alla sjöjungfrur och vattumän. Hjälparbyrån måste bryta den. Men hur lätt är det, när man samtidigt måste tampas med otäcka sjömonster och en trio elaka häxor? "Edfeldt lyckas bra även i denna andra bok. Spännande och roligt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Gullis lästips

2019-07-03

Betyg

Hjälparbyrån är en spännande bokserie med hisnande äventyr som är fyllda av mytologiska varelser som tomtar, troll, älvor, sjöjungfrurs, näcken och andra sagoväsen. Här har författaren skapat en övernaturlig värld parallellt med våran egna, en värld som känns som att den finns runt knuten, bara man vågar titta lite mer noggrant.

Det här är en bokserie som är någorlunda lättlästa med korta kapitel där vart och varannat kapitel innehåller helt magiska svartvita illustrationer som passar bra vid högläsning. Böckerna passar även för lite mer avancerade nybörjarläsare som gillar fantasifulla äventyr.