Hjälp! Jag hittar ett fusk

Salmson, Jo

| 2013

Flag from sv

9


Hur känns det när man blir oskyldigt anklagad för att ha fuskat på ett prov i skolan? Lättläst och spännande vardagsdrama av barnens favorit: Jo Salmson.Vi ska ha prov i skolan, för allra första gången. När fröken berättar det känns det jättespännande. Mamma hjälper mig, vi pluggar och pluggar. Jag kan stava alla ord rätt på provet. Men när jag ska lämna klassrummet hittar jag en hopvikt lapp på golvet. Just som jag plockar upp den, för att slänga den i papperskorgen, undrar fröken vad jag har i handen. Hon vecklar upp lappen. "Det trodde jag inte om dig!", säger hon och ser jättearg ut.Det är en fusklapp! Hjälp! Vad ska jag göra nu?Med endast ett par meningar på varje sida skapar Jo Salmson dramatik. Tillsammans med Veronica Isakssons tuffa illustrationer bjuder hon på ett spännande och lite läskigt vardagsdrama i förorten. Det här är den tredje boken i Lätt att Läsa-serien som handlar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg


Vi ska ha prov i skolan och jag har tränat hela helgen och nu är jag redo. Jag vet nästan att jag kommer få alla rätt. Nu är det dags för lunch och efter lunchrasten så är det idrott. När jag ska gå ut på rast hittar jag en lapp, jag började läsa. Fröken tog lappen och läste sen sa hon.
Man får verkligen inte fuska.
Jag var ledsen hela idrotten så jag bestämde mig för att gå hem innan skolan var slut. Hur går det när han går hem innan skolan? Det är frågan.

Betyg

den var inte så bra tyckte jag för att den inte var min stil

Betyg

Bra bok. Den har lite text och den handlar om ett test. En person fuskar.