Hittebarnet

Janouch, Katerina

| 2010

Flag from sv

252


I Hittebarnet har Cecilia precis upptäckt att hon är gravid. Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresa på tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande för Cecilia. Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn? Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittar Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset. Vem har lämnat barnet och varför? I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker. Både kroppsligt, men även känslomässigt. Hittebarnet utkommer den 8 september.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Elna Mattila

2020-02-05

Betyg

En av de bästa i serien!

Anita H

2017-10-27

Betyg

Lättläst.

S

Sara AK

2016-02-02

Betyg

Precis som med de två tidigare böckerna så älskade jag även denna! Var helt fast den sista tredjedelen och låg vaken till sent på natten. Längtar tills jag har del 4 i mina händer, som kommer beställas snarast!
Förövrigt gillade jag att man fick följa hittebarnets mor och att det knöts ihop till ett spännande slut!

T

Tanja lazic

2015-11-18

Betyg

Spännande och lättläst. Lite seg i början men spännande mot slutet.

J

Jessica Appelqvist

2014-12-31

Betyg

Handlingen är lite väl otrolig men underhållande. Dom första böckerna kunde man nästan tycka Cecilia var som dom flesta men denna bok gjorde mig besviken.

Louise Olsson

2013-09-02

Betyg

Otroligt bra serie! Läs den!

Betyg

Jag gillar Janouch böcker om Barnmorskan Cecilia Lund, de känns så jordnära och äkta. Det kunde lika gärna varit jag, nu är jag inte barnmorska (utan fritidspedagog)((dubbelparentes där)), men själva relationerna och hur man tänker känns så äkta.Hennes tvivel och tankar inför det nya barnet hon väntar är nästan identisk med hur man känner inför ett nytt barn.Givetvis har hon en liten"extra historia" om ett hittebarn som lämnas på trappan till sjukhuset, det ger lite krydda till historien men är absolut inte nödvändig

C

Caroline Karlsson

2012-08-19

Betyg

En välskriven story full med vardagsrealism och vardagshjältar. Men det vore kanske bättre om Janouch höll sig till just det där vardagliga och inte försökte blanda in spänningsmoment som ändå bara ter sig osannolika och sänker trovärdigheten i slutändan.

Maria Mobiny

2012-02-16

Betyg

lysande!

Norman Aina

2011-08-25

Betyg

Den första boken kändes som en innovation pga huvudpersonens yrke och arbetsmiljö. I denna den tredje blygs jag över hur hon hanterar kvinnans roll i äktenskapet. Så mesig får ingen vara. Allt är inte ditt fel, Cecilia Lund.

Ehwa Lindström

2011-06-29

Betyg

Näe... ärligt talat!

Alltomyoga Leia

2011-03-21

Betyg

Hennes bästa bok hittills, älskar språket i den och allt!

Maria Johnson

2011-02-15

Betyg

Tredje boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. En kvinna föder ett barn i ensamhet och lämnar barnet utanför BB där Cecilia jobbar. Trevliga karaktärer, lättläst utan att kännas banal. Rekomenderas.

A

Anna Aspviken

2010-12-30

Betyg

Nu börjar böckerna om cecilia lund att gå på tomång. Det känns mer och mer som om Katerina gått på en skrivarkurs, lärt sig en deckares dramaturgi och följer detta slaviskt. För att en fjärde bok ska vara läsvärd krävs nya tag!

Marina Trenkoska

2010-12-08

Betyg

Tycker om Katerinas sätt att skriva, men känns som att jag känner igen mycket från de andra böckerna. Inget nytt under solen direkt.

Anna Liljeby

2010-11-30

Betyg

Den bästa om Cecilia Lund

Ullis N

2010-11-28

Betyg

Ja, det är roligt att få följa barnmorskan Cecilia. Ja, jag känner igen mig till en del i hennes funderingar.
Det är sidostoryn som jag tycker är tunn både i tvåan och denna. Varför ska mamman till hittebarnet vara namnlös - och därmed ett neutrum - till slutet av boken. Det är ju ingen deckare!
Varför gavs inte hon kött och blod, med mer insikt i hennes bakgrund?
Och sen slutet som hafsades ihop på några dramatiska sidor.
Nej, fram till slutet var det en svag fyra. Nu blev det en trea.

B

Betsy Tinning

2010-11-15

Betyg

Det här är en serie som bara blir bättre och bättre! Janouch kan verkligen skriva om relationer. Jag ser fram emot nästa bok i serien.

Pia W

2010-11-13

Betyg

Katerina Janouch skriver trovärdigt om relationer, hemma, på jobbet och i möten med andra. Jag kan känna igen mig i barnmorskan Cecilias funderingar om livet. Det är bokens styrka, även om jag känner igen en del från de tre tidigare böckerna i serien. Den parallella spänningshistorien känns mindre angelägen.

Camilla Eriksson

2010-10-03

Betyg

Del 3 i serien om barnmorskan Cecilla Lund en relationsroman mycket bra rekommenderas.

Britt-Marie Kullin

2010-09-08

Betyg


Här är min recension av den första boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund, "Bedragen".

Och här är min recension av den andra boken i serien, "Systerskap".

"Bedragen" gav jag 3,5 i betyg. "Systerskap" gav jag 4,0 i betyg. Och "Hittebarnet" får 4,5 i betyg. Kan ni förstå att jag ser fram emot bok nummer nummer fyra i serien!? Jag skulle inte bli alls förvånad om den är ännu lite bättre och får 5,0 i betyg!

Jag tycker verkligen mycket om Katerina Janouchs bokserie om barnmorskan Cecilia Lund. Jag tycker att det känns som om hon har skapat sig en liten egen genre med sin serie.

Det allra bästa med boken är nog skildringarna från huvudpersonens jobb som barnmorska. Men det är också otroligt bra beskrivningar av alla hennes relationer med sin stora familj, släkt, och vänner. Sen att det också finns med en sidohistoria i boken, med ett litet mysterium med spänning i, det blir liksom pricken över i. (Och jag kunde absolut inte lista ut hur det skulle sluta!)

Jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna, men läs dom då i ordning. Och jag hoppas på att Katerina skriver många böcker till i serien. Minst tio vill vi ha! ;-)

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )

Kristina Simar

2010-09-08

Betyg

Recension av Katerina Janouchs bok Hittebarnet

Boken är utgiven på Piratförlaget och innehåller 450 sidor.

Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat romanerna Dotter önskas och Sommarbarn samt faktaboken Barnliv. Hennes böcker har sålt i över 600 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit ett antal titlar i ämnet. Boken Hittebarnet är tredje delen i en romansvit om barnmorskan Cecilia Lund. De två första delarna heter Bedragen och Systerskap. Man bör läsa böckerna i den ordning som de utkommit.

Handling: Detta är som sagt den tredje delen om barnmorskan Cecilia Lund, handlingen tilldrar sig direkt efter Systerskap.
Hittebarnet börjar med att Cecilia Lund gör ett graviditetstest och det visar att hon är gravid igen, nu med sitt femte barn. Hennes tankar är både för och emot. Med tanke på hur hennes och Johns relation har varit den senaste tiden och att de redan har fyra barn tillsammans som behöver deras omsorg. Särskilt med Marcus som behöver mycket uppmärksamhet, känns det inte helt bra. När Cecilia berättar det för John blir han väldigt glad och tycker att ett barn mer eller mindre gör väl ingen större skillnad.

En kväll när Cecilia arbetar ringer det på dörrklockan. När ingen kommer in går Cecilia ut för att titta efter vem det är. Hon ser sig omkring men upptäcker ingen där. Hon tycker att det känns märkligt, och när hon vänder sig om för att gå in igen upptäcker hon ett knyte som ligger i en bag – en nyfödd baby. Hon tar med sig babyn in och tillkallar barnläkaren. Barnet är högst 48 timmar, navelsträngen är avklippt och knutet med en vanlig tråd och barnet kan därför inte vara född på ett sjukhus. Vem är modern? Och varför har hon eller någon annan lämnat babyn där?

Cecilia Lunds kollega Gun anförtror henne en fruktansvärd hemlighet. En hemlighet som hon burit på nästan hela sitt liv. Vad är det som Gun bär på? Kommer babyns mamma att hittas? Hur kommer Cecilias liv att förändras nu när hon är gravid igen? Det överlåter jag till läsarna att själva ta reda på.

Katerina Janouch gör det om och om igen; skriver så fantastiskt fängslande och rörande. Hon beskriver karaktärerna och miljöerna så perfekt att man som läsare finns med i berättelsen som någon bakgrundsfigur, så känner jag det i alla fall och det kommenterade jag efter Systerskap också. Detta är ju den tredje boken om barnmorskan Cecilia Lund och den håller samma klass som de andra två, kanske till och med något högre. Cecilia Lund är en karaktär som man inte ledsnar på, eftersom Katerina Janouch har förmågan att variera handlingarna i alla tre böckerna, även om det är ungefär samma karaktärer som finns med i alla delarna. Nu blir det full pott igen, men vad gör jag om nästa bok blir ännu bättre än fem? Då får jag väl göra som min fröken gjorde i småskolan: sätta en guldstjärna i kanten. Tack Katerina för att du och dina böcker finns!

Betyg 5/5 Kristina Simar