Hitta vilse

Hjulström, Carin

| 2010

Flag from sv

253


Utan kompass i en okänd stad När Frida Fors, i konkurrens med hundratals andra, blir anställd på kvällstidningen Aftonpressens nyhetsredaktion känns det som en revansch. Äntligen ska hon slippa korttidsvikariaten och osäkerheten och flytta till Stockolm, staden där allting händer. Hon ser framför sig ett liv fyllt av spännande jobb, vänner och förhoppningsvis kärlek.Men ingenting blir som hon tänkt sig. Knappt har hon hunnit börja förrän hon måste sluta. Sist in, först ut är den hårda läxan. Plötsligt står hon ensam i en ny stad med en alldeles för dyr andrahandslägenhet och utan jobb i sikte. Motvilligt tvingas hon söka nya kontakter, vilket leder henne in på okända vägar.En reportageresa till Mallorca och ett oväntat jobberbjudande får henne att fundera på var hennes egna gränser går. Mot vem eller vilka är det viktigast att vara lojal, och vad är hon själv beredd att offra?...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sarah

2019-03-07

Betyg

...

F

Frida

2019-02-21

Betyg

Älskar Carins sätt att skriva, gillar denna serie!

K

karolina liljedahl

2018-01-17

Betyg

Inte lika bra som första

T

Therese Olsson

2017-05-20

Betyg

Fristående del 2 i serien om journalisten Frida Fors. Gillar Hjulströms sätt att skriva. Roligt och fartfyllt, men inte flamsigt utan istället med lite verklighetskänsla. Lika bra som första boken i serien (Finns inte på kartan).

S

Sofie Åberg

2016-12-19

Betyg

seg i starten men sedan så :-)

P

Pernilla Engström

2014-07-13

Betyg

Boken var trög i början men tog sig på slutet.

Therese Östman

2014-06-26

Betyg

En bra och mysig bok! Betyg: 4

Blommiga Barbro

2014-05-06

Betyg

Dubbelsnark! En totalt ointressant och naivt skriven historia!

Anton Bengtsson

2014-04-29

Betyg

Ologisk och alldeles för sockersöt

E

Erika Emanuel

2013-04-18

Betyg

Mysig bok. Kul med lokal miljö. Lite oväntad. Välskriven karaktär. Lättläst.

Annelie S

2013-04-08

Betyg

Gäsp. Vilken intetsägande bok, slösa inte bort tid på den.....

Lotta Karlsson

2013-02-24

Betyg

Trevlig och välskriven med människovärme, precis som "Finns inte på kartan".

Cecilia Grip

2012-12-02

Betyg

Gullig bok som jag läste i fel ordning dock. Men superbra!

Carin Lundberg Papp

2012-01-19

Betyg

Kände mig först tveksam till att läsa denna uppföljare. Tur jag kom över den känslan för denna boken var riktigt bra, mycket bättre än den förra. Vill gärna läsa mer om Frida Fors!

M

Marie Lundh

2012-01-07

Betyg

Boken är lättläst och läsvärd, men inte mer.

Emma

2011-12-18

Betyg

Den här gången är Frida i Stockholm vilket drar ner charmfaktorn en del. Jag tycker också att denna var segare än förra boken... Det är trevlig läsning, men berättelsen hoppar mellan många nya karaktärer och olika spår som gör att man inte hinner fastna vid någonting så värst innan boken är över.

Felicia Dahlqvist

2011-12-05

Betyg

Svag trea får den här boken. Tyvärr stör jag mig något fruktansvärt på huvudpersonen, hon är så "perfekt". Bokens avsaknad av genuin humor gör det hela inte direkt bättre. Nu börjar jag undra varför jag satte ett så högt betyg, men den var ändå helt okej att läsa, men inte minnesvärd på något sätt.

Kerstin K.

2011-11-28

Betyg

Utmärkt läsning på resor då fokus är begränsat och man gärna vill sova en snutt på både tåg och flygplan!

Ida

2011-09-06

Betyg

Nja, förra boken om Frida Fors var så mkt bättre. Nu är det segdraget och jag längtade efter att den skulle ta slut. Vissa ändar lämnas helt åt sitt öde (läs: Fridas pappa).

H

Helena Sjögren

2011-04-22

Betyg

Lättsam historia med personer som man känner mycket för och vill fortsätta följa.

Marina Larsson

2011-02-04

Betyg

Lättsam, lättläst gillade den!

A

Anna Malmgren

2011-01-03

Betyg

Lite trevlig men lämnar läsaren totalt oberörd.

Helena Nilsson

2010-12-29

Betyg

Äntligen tog den slut! Ganska meningslös historia, men Ewerlöf läser så bra!

Lotta Svensson

2010-11-24

Betyg

En enkel lättläst bok, där man inte kan annat än ryckas med Frida Fors kamp för en bra framtid. Ser fram emot Carin Hjulströms nästa bok, så man får fortsätta att följa Frida.

Pia Stendahl

2010-11-20

Betyg

Det finns två ord som jag känner ganska starkt när jag läst ut boken, snäll och tråkig. Det är verkligen en snäll bok vilket gör den att den fungerar bra när man vill försvinna bort en stund i en bok utan att väcka obehagliga känslor. Men dessvärre gör det också att boken inte väcker många känslor alls, eller reflektioner hos mig som läsare.

Boken känns tråkig. Det händer inte mycket och jag tycker inte att boken kommer någon vart. Det är i och för sig inget större fel heller. Helt enkelt ganska intetsägande.

Jag tycker att handlingen är spretig. Den hoppar från spår till spår. Det känns som många spår inte hinner avslutas innan författaren hoppar vidare.

Hitta vilse är en mitt-i-mellan bok, som jag varken vill varna för eller rekommendera. Jag kan väl sammanfatta det hela med: Läs den om du vill ha något riktigt lättläst för en stunds tidsfördriv.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

Betyg

Carin skriver väldigt fint och hon har mycket hjärta. Jag gillade henne förra och ville se hur det skulle gå för Frida Fors. Men denna bok engagerar inte lika mycket. Historierna är lite för oengagerande, trots att jag gillar flera av karaktärerna. Särskilt Marita.

Camilla Eriksson

2010-10-26

Betyg

Denna bok var inte vad jag hoppas på det handlade nästan ingenting om Frida som journalist bättre kunde Carin skrivit om Frida som arbetssökande journalist.Men den får ändå godkänd men inte mer.

Britt-Marie Kullin

2010-10-10

Betyg


Jag läste Carin Hjulströms första roman, "Finns inte på kartan", för ungefär ett år sedan, och här är en länk till min recension på den.

Nu har jag läst den fristående fortsättningen, "Hitta vilse", och jag tyckte ungefär detsamma om den som om den första boken.

Lättläst, charmig, men ganska så förutsägbar. Men kan helt klart rekommenderas för lite lättsam och underhållande läsning.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )