Historier från ingenstans

Bukowski, Charles

| 1987

Flag from sv

187


Historier från ingenstans är en novellsamling som Charles Bukowski skrev på 70-talet, samtidigt som han för en större publik i USA slog igenom som författare. Nu har hans svenska översättare Einar Heckscher reviderat sin gamla översättningar och novellerna ges ut på nytt i denna pocketutgåva. Det är 27 noveller, om människors liv på amerikanska bakgårdar: knappt med pengar, dåligt vin, förluster på travbanan, medlidande kvinnor, ja livet drabbar med full kraft Bukowskis personer. När några novelltitlar: Mördarna, Stake, Ingen väg till Paradiset, Vad som tog livet av Dylan Thomas. Bokens efterord är skrivet av Crister Enander, författare och journalist, som gjort många författarporträtt i både bokform och tidskrifter, bland annat i Tidningen Boken. I yngre år var Crister Enander, som många av sina generationskamrater, en flitig Bukowskiläsare. Här...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

F R

2021-01-01

Betyg

Gillade den. Rått. Hårt.

L

Leo

2020-03-12

Betyg

Patrik Andersson

2012-12-13

Betyg

All världens rövhål och mitt eget kan vara den absolut bästa novell jag har läst. Bukowski är i sina bästa stunder en Hemingway på crackcocktail. Med ena foten fast i en rävsax av skitiga barer,sprit och horor och den andra dinglande i en bomullsvadderad drömvärld. Jag vill bara ha mer och mer.

L

Lars Andersson

2011-05-16

Betyg

Definitivt bättre än novellsamlingen "En snuskgubbes anteckningar".

K

Klara Helmbold

2011-03-27

Betyg

Underbart att se förändringen i hans sätt att skriva över tid, från det drömmande, förväntasfulla i "Klass" till det bittra och gubbiga i "Bekännelser från en man galen nog att leva med odjur". Hans sätt att alltid romantisera det vidriga, hemska och äckliga är något som visar att han verkligen är ett geni!