His majesty's dragon

Novik, Naomi

| 2006

Flag from en

156


When the HMS Reliant captures a French ship and its priceless cargo, an unhatched dragon egg, Captain Will Laurence is swept into an unexpected kinship with an extraordinary creature and joins the elite Aerial Corps as a master of the dragon Temaraire, in which role he must match wits with the powerful dragon-borne forces of Napoleon Bonaparte. Original.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2013-08-09

Betyg

Sååå bra! Första fantasyboken för mig och den grep tag i mig och jag började med del två kort efter detta. Sjukt bra idé att blanda in drakar i den vanliga världen.

M

Melina Fedko

2012-09-09

Betyg

En väldigt bra och läsvärd bok.

R

Rianna Celebraz

2012-08-09

Betyg

Tråkig. Jag förstår varför många gillar den, men ändå. Den är tråkig, så är det bara.

D

Daniel Olave

2011-08-14

Betyg

Underbart uppfriskande ersättare till de flesta Fantasy-böcker. Eragon kan slänga sig i väggen!

R

Roderick Landström

2011-05-16

Betyg

Boken handlar om att en simpel kapten som beslagtar ett drakägg. Men ägget kläcks tidigt och han blir tvungen att tämja den. Dom tränas hastigt och skickas ut i kriget mot Frankrike.

Boken var bra för det var häftiga luftstrider med drakar men det hände inte så mycket i början av boken.

Betyg

En underbar och upplyftande äventyrsbok i klassisk matinétappning som egentligen inte känns som en renodlad fantasybok förutom att drakar är en stor del av handlingen. Jag läste igenom den utan uppehåll och rekommenderar den villigt till fler än bara ungdomar. Långa och ingående skildringar av resor, som i alla fall förekommer i första fyra delar av serien, ger ännu en flashback på klassiska äventyrsböcker. Får mig att minnas min barndom.

Anna Mätlik

2010-05-31

Betyg

Så oerhört fasinerande om drakar som en del av vår människovärld. Fänglande att få föja en drake från födseln och så dess vänskap med en människa. Speciellt, men i den senare fjärdedelen blev det mycket ingående skildringar av strider och det blev tråkigt.

Skrotmagnet

2009-10-03

Betyg

Mmm-mm. Förr brukade jag rekommendera den till folk som läst Eragon. Numera vill jag hellre rekommendera den till folk so mväljer mellan Eragon och den här. 1800-talschevalereska män, krut, filosofi, lövmejking, starka kvinnor och maffiga stridsscener..mmmm...:)