Himlen är alltid högre

Moström, Jonas

| 2014

Flag from sv

203


Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala. En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring. Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra?Snart är Nathalie indragen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2023-10-06

Betyg

Läsningen gick undan så pass att jag behövde ännu en oplanerad bok, innan månaden tog slut. Det var riktigt jobbigt att välja ytterligare en, så där på fri hand eller vad man ska kalla det. Till slut landade jag i Himlen är alltid högre.

Den här boken har stått i hyllan i nästan nio år, men faktum är att den inte har lockat överhuvudtaget. Jag har läst samtliga böcker i författarens förra serie och jag ledsnade så till den milda grad att jag på allvar funderade på att ge bort denna, utan att ha läst den. Men så kan man ju inte göra, bestämde jag, och läste den. Och det är jag glad för.

Himlen är alltid högre är betydligt bättre än serien om Axberg och Jensen, även om nu (om man ska döma efter slutet) båda två kommer att figurera i nästa bok. Titeln förstår jag dock inte alls. Vad har den med något att göra? Jag gissar (och hoppas) att karaktärerna utvecklas något i efterföljande delar, det har ju blivit en ganska lång serie nu. Om jag kommer att fortsätta läsa är fortfarande oklart, men jag tror det skulle kunna bli bra.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2023/09/bok-himlen-ar-alltid-hogre-av-jonas.html

Cindy Kempe

2022-03-09

Betyg

Visst är jag glad att en manlig författare väljer att skriva en kvinna som huvudkaraktär. Men - jag blir rätt uttråkad av all märkesdropping i början av boken och jag tycker inte att kvinnoporträttet är särskilt upplyftande. Det är något som skaver. Plus att jag får magsår av att ingen verkar hinna med eller orka umgås något med de där stackars barnen. Lite svårt att anknyta till själva mordgåtan också och allas besatthet av huvudkaraktären. Nja, inte direkt något för mig.

M

Mats Sigfridsson

2021-10-25

Betyg

En av de bättre Moström. Kändes som lite ny inspiration med en ny person i huvudrollen.

L

Linda Borggren

2020-12-30

Betyg

Det här är nog den första deckaren som har hamnat i mina händer.
Jag tycker att den var spännande och något som jag längtade efter att läsa mer av. Och språket var enkelt och kapitlen korta.
Längtar efter nästa bok i serien :)

Betyg

💜💜💜💜

J

Johanna Åberg

2019-09-25

Betyg

En fantastiskt bra bok som är spännande från första till sista sidan!! En riktig bladvändare!!! Kommer definitivt att fortsätta läsa alla författarens böcker!

Minna Matson

2018-11-16

Betyg

Helt okej deckare. Vare sig mer eller mindre.

Helena Rasmusson

2018-01-26

Betyg

Helt ok deckare! Bra historia, men gillar inte riktigt språket.

Betyg

Ny bekantskap...har inte läst ngt av honom innan... En bok med godkänt!

K

Klara Marklinder

2017-05-15

Betyg

Känns som att jag har läst denna innan, ingen speciell story inte så spännande.

E

emmakicki

2017-05-12

Betyg

Funkar väldigt bra som ljudbok, kom snabbt in i handlingen och Marie Richardsson läste upp den bra. Lite förutsägbar och så men annars helt okej i sin genre. Störande med teasern för nästa bok i slutet bara.

Lotta Kempe

2016-02-04

Betyg

Uttråkad. Har gillat författarens tidigare böcker, men att ha en kvinna som huvudperson är uppenbarligen inte hans grej. Känns som om allt han tror att kvinnor är har han hämtat från Damernas värld, typ. Mossigt. Synd på en bra idé. Huvudpersonen är profilerare och psykiatriker och det kan väl aldrig vara fel... jo. I det här fallet.

Pernilla Nilsson

2015-11-22

Betyg

Boken skulle kunna få ett högra betyg då storyn egentligen är hyfsat bra, men i många fall känns den inte trovärdig. Är det så här polisen arbetar med bevakning osv? Därav en 2:a.

Jenny Wikander

2015-10-10

Betyg

Jonas Mosters böcker gör en aldrig nånsin besviken!

Marc Moore

2015-04-20

Betyg

Ok deckare och stundtals spännande men den engagerar och intresserar mig inte nämnvärt. Att huvudkaraktären skulle vara Sveriges främsta expert på psykopater utvecklas inte alls och dessutom tycker jag väll att upplösningen är lite väl osannolik

Marita Ryen

2015-02-27

Betyg

Bok nr1 om Nathalie Svensson. Helt okey deckare men ingen bladvändare. Upplever att det blir lite väl mycket av allt ibland.

Carolina Bellenger

2015-02-09

Betyg

Slut som tvingar till fortsatt läsning

E H

2015-01-16

Betyg

En helt ordinär deckare. Ingen jag kommer komma ihåg. Dock läser jag gärna författarens alla böcker.

Blommiga Barbro

2014-11-14

Betyg

Dussindeckare! Börjar ganska bra, men sen är det samma gamla förutsägbara soppa som vanligt.

Marianne Strandberg

2014-11-12

Betyg

Skulle vilja ge 3,5 i betyg. Slutar med en cliffhanger om fortsättning i Sundsvall??

My.loved.books

2014-09-27

Betyg

Har fått en ny favoritserie! Den här boken har allt som en spännande deckare ska ha! Ser verkligen fram emot del två i serien om Nathalie Svensson! :)

Betyg

onas Moström har skrivit 8 böcker i serien om kriminalkommissarie Johan Axberg och hjärtläkare Erik Jensen och jag tyckte de flesta av böckerna varit riktigt bra. Men klart håller man på med samma serie länge så måste man förnya persongalleriet eller som Moström börja på en ny serie. Good thinking Jonas.
Nu får vi följa Nathalie Svensson som är överläkare och har en mottagning där patienter med psykiska problem får komma. Handlingen utspelar sig både i Stockholm och Uppsala och det är även någon tillbakablick. Men absolut inte rörigt utan man hänger lätt med i handlingen. Jag tyckte det var ett oerhört lyft att få en ny karaktär och lära känna, även om jag inte tröttnat på Axberg&Jensen. Boken är spännande och har ett slut som verkligen får en att höja på ögonbrynen. Svensk deckare på topp, läs den. ?

Britt-Marie Kullin

2014-08-28

Betyg

Jag har läst alla Jonas Moströms åtta tidigare böcker. Dom handlar allihopa om kriminalpolisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen, och utspelar sig i Sundsvall. (Här är en länk till den åttonde och sista boken, ?Storsjöodjuret?.)

Nu har jag läst Jonas Moströms första bok i en ny serie kriminalromaner. Och den serien kommer att handla om läkaren, psykiatrikern, och gärningsmannaprofileraren Nathalie Svensson, och utspelar sig i Uppsala och Stockholm.

Jag ser verkligen fram emot den kommande serien, för jag tyckte mycket om den här första boken. Minst lika bra som den tidigare serien böcker, om inte till och med ännu lite bättre.

Så jag rekommenderar varmt boken till deckarälskare.